• Leukémia elkapható-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Árki Ildikó! Van egy lány, akivel esedékes a közeljövőben a szexuális együttlét, azonban sajnos a bátyja leukémiás. Tavaly decemberben kapta a kemoterápiás kezeléseket, nagyjából karácsonyra lett vége a (8-as?) sorozatnak. Azonban miután a nevében is benne van, hogy vérrák, így felmerült a kérdés bennem, hogy a lányban is benne rejtőzhet-e ez a betegség (tudom, hogy mindenkinél előfordulhat, de nagyobb valószínűséggel-e), és, hogy én ezt el tudom-e kapni, amennyiben a védekezést fogamzásgátlóval tennénk, tehát óvszer használata nélkül. Köszönöm: Balázs

        Dr. Árki Ildikó válasza a leukémia témában

        Kedves Balázs! A leukémia nem fertőző betegség.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2016. január 20., 15:51; Megválaszolva: 2016. január 22., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: