• mire számíthatok, mennyi időm van még

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két éve diagnosztizáltak CML-t, azóta szedem a Glivecet(400 mg-os). Eddig még senkitől nem sikerült kapnom igazán Őszinte választ arra vonatkozóan, hogy mire számíthatok. Borzalmas fájdalmaim vannak, a végtagjaim nem működnek rendesen, kézzel írni már alig tudok.Nonstop fejfájás,esek-kelek. A hematológián csak kábítanak, a háziorvosunk nem tud semmit mondani, mivel nőgyógyász, s nem is nagyon foglalkozik velem. A nyugdíjamból nem telik magánkórházra.Nem tudom hova fordulhatnék. Segítségét előre is köszönöm, tisztelettel. K Györgyné

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a leukémia témában

        Kedves Kérdező! Ahhoz, hogy véleményt lehessen alkotni az állapotáról leleteit pontosan ismernem kellene. Még részletes információk (vérkép, rtg, CT, MR, csontszcintigráfia) birtokában sem tudjuk pontosan megmondani a betegség lefolyását, mert sok minden befolyásolhatja. Ezek közül az egyik legfontosabb dolog a beteg élni akarása. Aki ragaszkodik az élethez, az sokkal tovább él, jobb esélyei vannak a betegség jobbra fordulásának. A depresszió ellenség! Az időskori CML jól kezelhető, a Glivec egy kiváló gyógyszer, sok szép eredményt láttunk már tőle. Én magam orvos és lelkész is vagyok. Sok súlyos beteget láttam már meggyógyulni természetes úton és a hit útján is. Természetes módon azt tanácsolnám Önnek, kövesse pontosan kezelőorvosai előírásait, ha könnyebben elfogadható, vegye fel a kapcsolatot pszihológussal vagy pszihiáterrel, hogy átsegítsék lelkileg a nehezebb időszakokon. Ha elfogadható Önnek, vegye fel a kapcsolatot olyan hívőkkel, akiknek egyházában a teljes evangéliumot hirdetik és élik. Ilyen közösségekben előfordulnak gyógyulások súlyos betegségekből is. Ebben az esetben ajánlom figyelmébe az ATV Vidám Vasárnap műsorát. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2015. február 01., 14:28; Megválaszolva: 2015. február 15., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: