• Haematologiai betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö! 26 éves barátom néhány honapja fáradékonyságra panaszkodik.Ez minden panasza ami csak az esti órákban nyilvánul meg,mindennapjait egyáltalán vagy csak nagyon ritkán befolyásolja.Hangsulyozom hogy egyéb panasza nincs és ez sem olyan zavaró.A biztonség kedvéért elkuldtem labor vizsgálatra nem gondolva arra hogy a banális panasz mögött talán állhat valami. Amikor a vérképet a kezunkbe kaptuk az eredmény katasztrófális volt.Elmentunk megyénk egyetlen haematologiai szakrendelésére és azota is folyamatosan oda járunk.Minde egyes héten vért vettek (kb.5 héten keresztul hogy kizárjuk a fertozés jelenlétét) majd az eredmény fikarcnyi változása után kezelo orvosunk sternum punkciot végzett melybol kiderult hogy nincs daganatos megbetegedése.Ez kb.1,5 honapja volt azota ugyanugy mennek a vérvételek mind eredménytelenül.Orvosunk nem tudja mi okozza a csontvelo károsodást.Sugárzást,vegyi anyagot már az elso héten kizártuk.Virus nincs ha lenne azt én is elkaptam volna az én vérképem pedig tökéletes.Drogok,gyogyszerek kizárva.Ezért a Doktor kéri páromat egy christa iliaca punkciora.Ezt szeretnénk elkerulni ill. valamilyen konzulens segitségét kérni.Kérem a Doktornö segitségét a diagnosztikus eljárások egyéb lehetoségeiben.Valamint ha tudna ajánlani egy haematologogus kollégát(esetleg ha Ön fogad betegeket)magánrendelés keretein belul felkeresnénk.Kétsébe vagyunk esve és sajnos nem tudunk semmilyen modszert arra hogy vérképe javuljon.Mellékelem vérkép eredményeit: az ertékek max tizednyi változást mutattak a vérvételek során.Eredményi mindeddig stagnálnak. WBC 2,16 norm: 4.30-10.00 Neut.gran 30,1 norm.50.00-70.00 Lyfocita 42,50 norm.20.00-40.00 Monocyta 21,80 norm. 2,00- 8.00 Abs.neurt 0,651 norm.2,000-7,500 Abs.lymph 0,918 norm.1,500-3,500 PLT 59,0 norm.150,0-400,0 MPV 14,2 norm. 8-10 Ezek lennének a helytelen paraméterek a norm eredményeket könnyités céljábol irtam oda.Várjuk mielobbi válaszát.Elore is köszönöm.Vivien

        WEBBeteg szakértő válasza a hematológiai betegség témában

        Kedves Vivien!

        A leirtak alapján felmerül nem megfelelő csontvelőműködés lehetősége, melynek hátterében az Ön által leirt, vizsgált okok merülhetnek fel (virus fertőzés, ionizáló sugárzás, vegyi anyag stb.). Amennyiben ezek irányában megtörténtek a vizsgálatok, sajnos csak a crista iliaca biopszia és ennek szövettani vizsgálata vihet közelebb a pontos alapfolyamathoz, így ettől eltekinteni nem javasolt, mielőbbi elvégzése szükséges.

        Tisztelettel: Dr Miltényi Zsófia belgyógyász-hematológus

        ( keressen meg minket a [email protected]-n, és e-mail-ben tájékoztatjuk hematológusunk elérhetőségéről)  

         

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-31 12:10:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: