• Gyermekem vérképének értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy a kisfiamnál elkészült vérképet megmutatva a háziorvosunknak nem mondott konkrétan semmit,hogy mit jeleznek a csillagok csak azt mondta,hogy ez a korábban vírusos betegség miatt van.Az eltérések a következők:Hemoglobin119,00g/L Hematokrit 0,35 L/L,MCV73,30fL,MCH24,60pg,Neutrofil41%,Limfocita 52%,Retikulocyta 20,00mm/h,C reaktív protein 37,90mg/L Kérem segítsen ki értelmezni,mert nem hagy nyugodni ezek az értékek,hogy mit is jelentenek.Kell-e adnom valamit vagy tényleg nem? Köszönettel :Henrietta

        Dr. Balogh Andrea válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! A kisfia vérképe enyhe fokú vérszegénységet és gyulladást jelez. A vérszegénység ilyenkor nem mérvadó, gyulladások esetén ez gyakran kimutatható. A CRP érték emelkedése jelzi azt, hogy kisfia szervezetében gyulladás zajlik. azonban van, hogy ez a gyulladás különösebb terápia nélkül meggyógyul. A laborértékek mellett nagyon fontosak a tünetek illetve a vizsgálat, így alakul ki a teljes kép és ezáltal a terápia. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. december 13., 08:59; Megválaszolva: 2011. december 16., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: