• Vérvétel erdemény elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Milyen problémákra utalhatnak a vérvétel eredményemen megjelölt emelkedett értékek: - Vas 31,2 - LDL frakció 3,01 - Kreatinin 107 - Bilirubin összes 23,8 - Bilirubin direkt 4,5 - Monocyta 10,5 Melyik függ össze melyikkel? Érdemes-e Omega 3 vagy 6-ot szednem? Javasolná-e hasi ultrahang elvégzését? Életkor: férfi, 39 év, 198 cm, 95 kg Köszönettel, Gábor

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborvizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Ezekből a kiragadott laboreredményekből sok mindent nem lehet leszűrni. Az biztos, hogy az emelkedett bilirubin értékek a Gilbert kórral függenek össze. Az emelkedett vas és kreatinin érték miatt további vizsgálatok szükségesek, kombinált omega sav tartalmú készítmény mindenkinek jót tesz, akinek a koleszterinje, vérzsírjai magasan vannak. Az megfontolandó, ha van egyéb eltérés is, pl. magas vérnyomás, elég-e az omega sav szedése, vagy gyógyszeres koleszterin szint csökkentésre is szükség van-e. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. december 06., 16:44; Megválaszolva: 2011. december 08., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: