• Szívprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Teljes vérképem,minden adata megfelelő,csak a Triglicerid--2,91 HDL koleszterin--mínusz0,75 LDL koleszterin--3,40 Atherogén index---7,29 Kérdésem az lenne,hogy megfelelő diétával megoldható a javulása a vérképnek..vagy gyógyszeresen lehet beállítani.Azt olvastam a gyógyszereknek sok a mell.hatása.És ezzel az értékekkel magas rizikófaktorba tartozom? Köszönöm a választ!!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! Ez a "lipid profil" valóban nem kedvező, bár az összkoleszterint nem látom rajta. A koleszterinszint csökkentést először mindig étrendi változtatásokkal (csak baromfihús és hal, az állatin zsiradékok helyett olivaolaj, sok zöldség, saláta) és a fizikai aktivitás növelésével szoktuk kezdeni. Ha ez nem vezet kellő eredményre, akkor jön a gyógyszeres terápia. A kedvezőtlen lipid profil önálló rizikófaktor szívkoszorúér problémák tekintetében, de hogy mennyire magas a rizikófaktora, azt több tényező együttesen határozza meg. (Pl: túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség, a családban korábban előfordult szívproblémák, elsősorban infarktusok) Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. november 25., 14:23; Megválaszolva: 2011. november 28., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: