• Vérnyomás,-Prosztata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő-/ ÚR heti 114 tablettát szed a számomra legfontosabb ember/éapám/ prosztata JÓINDULATÚ daganata van.több biopszia igazolta de csak Tamzolt adnak neki szive már mütétet nem bir 82é PSA 19-22 közt van valami hatékony gyógyszer NEHEZEN VIZEL. 2000ben sziv billentyű csere 2hónapon belül 2db. itt letapdt Tüdőlebenye,de elég jól van. tavaly már szivFIBRILLÁCIO volt.gyógyszeresen beállt. idén augusztusban jött ujra Fibrilláció.erre Cordaron tabletta felirva mert beütések voltak ekg görbén.VÉRNYOMÁSA ezóta rendetlenkedik 105-175 közt napi szinten. kezelőorvosa Idegére mehetünk mert hetente Zaklatjuk beállitás végett.hogy lehetne beállitani vérnyomást???+ INR 2.5 körűl kéne lenni de ez időnként 4.5-7.2 re is felmegy. valöszinű a sok sziv gyógyszertől ?? életmódban nem iszik.nem cigizik sokat naponta sétál bevásárol.milyen növények befolyásolják az INR-t mitől emelkedik vagy csökken?? korábol adódóan nehezen lát szemüveggel is. kezdődő szürkehályog kialakulása várható. de ezt már nem erőltetném rá h mütétet ne kényszeritsek rá. köszönöm válaszát. Tisztelettel Béla / Debrecenből /

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a INR témában

        Kedves Kérdező! Az idős, sok krónikus betegséggel bíró betegek gyógyszerelésében kompromisszumokat vagyunk kénytelenek kötni. Sajnos sokszor az állapotukat sem tudjuk annyira javítani, mint amennyire szeretnénk. Amit fontos betartani: a Syncumar gyógyszer mellett figyelni kell a nagy K vitamin tartalmú zöldségfélék fogyasztására, ezekből viszonylag állandó mennyiséget kell naponta fogyasztani, ezzel mérsékelhető az INR szint nagy ingadozása. Az egyéb betegségekre kapott gyógyszerek leiratában mindig meg kell nézni, jóindulatú prosztata megnagyobbodásban ajánlott-e, vagy sem. Ha a szív állapota miatt műtét nem jön szóba, urológusukkal kellene megbeszélniök, jónak látja-e más gyógyszert is kipróbálni, vagy a jelenlegit tartja a legjobb hatásúnak. üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. november 10., 08:48; Megválaszolva: 2011. november 12., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: