• Újra a Ticlidről.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Még egy nyitott kérdés?hólyagsérv plasztika előtt 10 napig nem kellett szedni a Ticlidet, /az altató orvos amb.szerint/Nagyon sűrű volt a vérem /labor szerint /Erre nem figyelt senki,műtét előtt nem kaptam trombózisgátlót,hiszen még a műtő orvossal sem találkoztam a befekvésem után,csak a műtőben.Az altatóorvos csak a műtét előtt - amikor már megkaptam a nyugtató injekciót-tudta meg tőlem,hogy szívműtött és daganatos beteg vagyok.Túléltem ezt is! Egy véralv.gátlót kaptam műtét után,másnap már Ticlidet vettem be.Kérdésem lényege,hogy műtét előtt kellett volna-e kapjak véralvadásgátlót 10 napi Ticlid kihagyás után?Kinek kellett volna ezt előírni? Altató vagy műtő orvosnak?Ha embóliát kapok ki a hibás?Én,a sok műtéti elözménnyel.van mire fogni.Kérem szíves,őszinte válaszát Azt hiszem már tudom a választ,de kérem erősítse meg. vagy cáfolja.Tisztelettel:Zsoldos Barnabásné

        Dr. Váróczy László PhD válasza a alvadásgátló témában

        Tisztelt Érdeklődő! Ha Ön a trombózis szempontjából valóban nagy rizikójú betegnek számít, nem maradhat véralvadásgátló kezelés nélkül a Ticlid elhagyása után, egyből el kell kezdeni az LMWH injekciót. Ennek előírása elsősorban az altatóorvos feladata.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. november 07., 23:51; Megválaszolva: 2011. november 12., 11:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: