• Ellenanyag szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt weborvos, Feleségem 3-dik gyerekünkkel terhes, ellenanyagszűrésének eredményei: Immunhaematológiai státusz: - vércsoport: 0 Rh(D) pozitív - egyéb vörösvérsejt antigének: C+ E- c+ e+ K- Jelenlegi eredmények: - AB0: 0 - Rh(D): pozitív - Ellenanyagszűrés eredménye: pozitív - Direkt coombs vizsg: negatív - Egyéb vörösvérsejt antigének: nincs - vörösvérsejt ellenes antitestek: Commbs-reaktív antitest A nőgyógyászához is fogunk menni természetesen, de addig is (ez még pár hét) kérdezném, hogy hogyan kell ezt értelmezni ? Kire veszélyes az eredmény ? Babára, mamára ? Mit kell majd tenni a babával ? És mit a mamával ? Köszönettel;

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a ellenanyag témában

        Kedves Kérdező! Ez csak egy tájékozódó jellegű vizsgálat, ne várjanak heteket a nőgyógyásszal való találkozásra. Az ellenanyagot pontosan azonosítani kell, ehhez további vizsgálatok szükségesek. Hogy milyen hatással lehet a terhességre, a babára, csak ezután állapítható meg. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. november 07., 20:08; Megválaszolva: 2011. november 08., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: