• Kontaminált vékonybél szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! A tegnapi nap folyamán kontaminált vékonybél szindrómát, illetve laktóz intoleranciát diagnosztizáltak nálam. A gasztroenterológus Normixet írt fel, illetve javasolta mellé Protexin szedését, viszont utóbbinál az összetevők között szerepel a tej. Tanácstalan vagyok, hogy ebben az esetben bevehetek-e Protexint, vagy inkább keressek másik probiotikumot, pl. Normaflore (abban talán nincs)? A másik kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig célszerű szedni a probiotikumot ?(a Normixet 6 napon át kell, utána 4 hét szünet, majd ismét, összesen 3-szor) Köszönöm segítségét!

        Dr. Veress Dóra válasza a probiotikum, kontaminált vékonybél szindróma témában

        Kedves Kérdező! A probiotikumokban található Lactobacillus törzsek tartalmaznak laktáz enzimet, ami a baktériumból kikerülve bontja a tejcukrot, tehát nem okoz allergiás reakciót. Az Ön által említett készítmény is ilyen, nyugodtan ki lehet próbálni. Probiotikumot havonta egy hétig ajánlott szedni, a napi alkalmazást az adott termék leírásában találja meg. Egy dologra kell odafigyelnie, miszerint az antibiotikum bevétele után 3 órával lehet bevenni a probiotikumot, mivel ennek bacillusai érzékenyek az antibiotikum hatóanyagára.


        Kérdés: 2011. április 28., 09:23; Megválaszolva: 2011. május 01., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36,6 állandó stabil helyett 36,8 és 37,5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés, székletváltozás...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét,mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36,6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a...
        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem volt. Ezzel együtt elkezdett erősen fájni a hátam, középtájon. A székletem azóta egy kicsit...
        Üdv! Már több mint 2 éve küzdök a mindennapos puffadással. Általában a délutáni órákban kezdődik és egészen reggelig tart. Sajnos már a közérzetemre és az általános hangulatomra is nagyon rossz hatással van. Voltam már...
        Kedves Plósz doktor! Kellemetlen puffadástól szoktam szenvedni. A legfurcsább az, hogy akkor is jelentkezik, ha bulikázunk és másfél - két napig nem eszek semmit, csak szénsavmentes / csapvizet iszok. Rágózni sem szoktam már , de ilyenkor is...