• H1N1 szövődmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Nagy hírverés volt annak idején a H1N1 oltás körül, riogatták a népet, hogy minél többen adassák be. Nos, én is bedőltem ennek a hazug propagandának és beadattam. Két nappal utána éreztem, hogy hiába veszek levegőt, nem megy le, vagy csak nagy nehézségek árán, sokadik próbálkozásra. Pár napot tűrtem, aztán elmentem a háziorvoshoz, ő megvizsgálta a szívemet is EKG-vel, meg a hátamat is, aztán a berettyóújfalui tüdőosztályra küldött. Ott azt mondták, heveny bronchitisz, adtak rá Euphylongot és Sumetrolimot, és két hetet, hogy aztán menjek vissza. Mindkét gyógyszer teljesen elfogyott, de javulás az égadta világon semmi. Lassan szinte törzsvendég vagyok a tüdőosztályon, de semmi. Jelenleg az a teória, hogy obstruktív tüdőbetegség, és Berodual inhalációs aeroszolt kapok rá, szintén nulla hatásfokkal, ugyanúgy fulladok, mintha nem is szedném. 3*2 puff az előírt adag, de volt, hogy 20-at is benyomtam egy nap, és csak annyit éreztem, hogy keserű a torkom, a légzésen semmit nem könnyített. Maga a tünet annyi lenne, hogy mikor jön a melegfront, melegszik kissé a levegő, fulladok, sokadik próbálkozásra történik csak meg a tüdőben a gázcsere, és újabban azt érzem, hogy ez a szívemnek sem tesz jót, egyre gyengébb. Illetve zsibbadnak a végtagjaim is, néha maga a fejem is. Azt javasolják, sportoljak, mozogjak, légzőgyakorlatokat végezzek, de mikor mondom, hogy ezek nélkül sem volt tavaly ilyenkor a védőoltás előttig semmi bajom, csak hallgatnak. Illetve arról próbálnak győzködni, hogy ez az egész nem az oltás miatt van. De mikor mondom, hogy előtte soha nem volt ilyen bajom, maximum víz alatt fulladtam, még inkább hallgatnak. Meg aztán a sport: naponta 4-5 kilométert biciklizek, sokat úszom, mi kell még? Egész nap ugráljak? Attól félek, hogy ha súlyosbodik ez a helyzet, lassan tragédia lesz a vége, és az orvostudomány errefelé csak tárt karokkal fog állni. Kérem szépen, van erre valami megoldás, vagy kezdjem készíteni a végrendeletemet? Köszönöm előre is a választ!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a H1N1 témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A H1N1 oltás körüli hírverés igen káros volt az egész világra nézve, azonban a jelenlegi eredmények arra utalnak, hogy igenis volt értelme az oltásnak, hiszen bizonyos fokú védettséget kialakított az oltottakban a vírus ellen. A késői szövődmények között tudomásom szerint nem szerepel az Ön problémája, feltehetőleg egy kialakulóban lévő betegség megjelenése egybeesett az Ön oltásával. Azt tanácsolom, vesse magát alá egy kiterjedt belgyógyászati, pulmonológiai kivizsgálásnak, mert ilyen fiatal korban egyes tüdőbetegségek más egyéb betegséghez is csatlakozhatnak, annak lehetnek részjelensége, és az ok kiderítése után ezek gyógyítása könnyebb. Keressen egy olyan intézményt, ahol a ritkábban előforduló betegségekkel is foglalkoznak, belgyógyászhoz is menjen el, és bízom benne, kiderítik, mi állhat tüneteinek hátterében.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 00:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e, mivel izomba fecskendezik a szert? Hogyan kaphatom meg a szérumot ebben az esetben? Vagy inkább...
        Én 14 hetes terhes vagyok.Beszeretném adatni a H1N1 elleni oltást,de fémérzékeny vagyok, ami nem orvosilag kimutatott, viszont a bizsuktól felhólyagosodik a bőröm és viszket.Az orvos IDflu 15 mikrogramm/törzs nevű oltóanyagot írt fel. Utána...
        Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is,lázamat nem mértem, de ugy éreztem hogy volt. Nem fájnak a végtagjaim, se az izmaim. Azt szeretném megkérdezni hogy lehet e ez...
        59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok!az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm ?én amugy is nagyon beteg vagyok mert aszmás vagyok!
        Azt szeretném megtudn hogy akkor is elkaphatom a járványt ha csak othon tartozkodom nemjárok közöségbe. hol fertözhet meg a h1n1?Köszönöm
        Kedves Szakértő! Az lenne a kérdésem,hogy oltassunk-e influenza ellen?Családunkban van egy 1 éves és egy 4 éves gyermek,aki már óvodába jár.Tavaly ilyenkor mindenki megkapta az oltásokat,én a szülésem után.Mennyire biztonságos az...
        Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint beoltassam-e magamat a H1N1 védőoltással. Tavaly beoltattam magam, de most 16 hetes terhes vagyok és félünk nehogy a benne levő higany ártson a babának. Hallottam olyat is, hogy...
        Jó napot kívánok! Nagy hírverés volt annak idején a H1N1 oltás körül, riogatták a népet, hogy minél többen adassák be. Nos, én is bedőltem ennek a hazug propagandának és beadattam. Két nappal utána éreztem, hogy hiába veszek levegőt,...
        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást. Decemberben már több esetben voltak megfázásos tünetei, izzadás-hőemelkedés, valamint januárra...
        December elején oltattam be a két fiamat,8 és13 évesek,az új influenza ellen.Most borzasztóan megilyeztettek,hogy a higanytól idegrendszeri károsodást kaphatnak.Ha ezt elöbb hallom nem adatom be nekik,mostmár borzasztóan félek,és...