• Lehet baba a dologban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni: Januárban volt egy elhalt magzat miatti missed ab- om. A nőgyógyász engedélyezésével a műtét után 3 hónappal belekezdtünk a babaprojektbe, bár rettenetesen félünk, de szeretnénk kistesót. Most táppénzen vagyok,mert folyamatosan zsibbadnak az ujjaim, nehezen kapok levegőt, gyakran befulladom. A labor alapján a köv. értékek térnek el a referenci értékektől: RDW- 10,90 EOSINOPHIL - 4,3 Se kálium - 5,3 eGFR-EPI_KAL_NŐ_- 77 Se C- reaktív protein ultrasensitiv - 7,8 TSH 3GEN - 6,98 10 éve van kezelt pajzsmirigy alulműködésem. Letrox 125- öt szedek már több mint 1_éve, és úgy tűnik, hogy beállt a gyógyszer segítségével. Legutolsó kontrol a TSH- ra január közepén volt, akkor 2,14 volt a TSH értéke. A gyógyszert lelkiismeretesen szedem. Tudom, hogy terhesség esetén emelkedik a tsh értéke. Utalhatnak esetleg ezek az értékek arra is, hogy összejött a pici, vagy csak újra módosítani kell Ön szerint a gyógyszer adagot? A férjemmel éppen a ciklusom 14. napján voltunk együtt.(28_naposak a ciklusaim). Tesztet még korai lenne csinálni, nőgyógyászhoz pedig 26- án megyek cytológia miatt. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Tekse István válasza a TSH témában

        Kedves Kérdező! Pajzsmirigy terápiája most biztos nem megfelelő. A TSH mellé kontroll fT4-t javasolnék és eredménnyel endokrinológiai konzultációt. Addig legyenek kedvesek védekezni. A TSH érték lefelé megy egyébként az emelkedő bétaHCG miatt terhesség esetén. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. július 13., 12:29; Megválaszolva: 2017. július 16., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! A feleségemmel gyereket tervezünk. Engem az érdekelne, hogy a spermáimra milyen hatással van egy bulisabb életmód. konkrétan; hétköznap kb semmi, hétvégente 1 berugás 8-10 sör/fröccs +néhány feles (de a rövidről...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Férjemmel szeretnénk 2. babát. Három vetélésen és egy sikeres terhességen vagyok túl (sorrendben két vetélés, egy sikeres terhesség majd megint vetélés). A legutolsó nyáron történt, de mind korán, 5-6...
        Üdvözlöm.2017.05.29en abba hagytam a fogamzasgatlo szedeset lindynette 20. Az volna a kerdesem hogy mennyi idot kell varni a baba projektal es hogy ha nem jon ossze mennyi ido utan erdemes orvoshoz fordulni ? Elore is koszonom.
        Chrobak műtétem volt lehetek még terhes?
        Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok, 10 éve szedem a Milligest fogamzásgátlót. Szeretnèm abbahagyni, mert gyereket szeretnénk, viszont a jelenlegi levélből 4 szemet már beszedtem. Muszáj végig szednem, vagy mivel csak 4 szemről van szó,...
        Kedves Doktornő /Doktor úr! 2011-ben ablatiot végeztek rajtam, AVNRT miatt. Azóta Concort szedek, az 5 mg, kb. egy negyedét, mert továbbra is szapora a pulzusom. Sajnos elhagyni nem sikerült. A kardiológusom azt mondta, hogy a babavárás alatt...
        Kedves Drnő. 33 éves anyuka vagyok.Második gyermeket tervezzük de magas volt a prolactin szintem így barátcserje kapszulát kezdtem szedni.Ez már lassan 2 hónapja.A héten a prolactin szintem visszaált a normál tartományba. Viszont a mai nap...
        Tisztelt Doktornő Egy ideje próbàlkozunk a teherbeeséssel ezért elmentem csinàltatni egy nagy labort. Az eredményeim alapjàn minden rendben van,legalàbbis a doktornő a laborban ezt mondta. De én aggódom kicsit a TSH értékem miatt ami 2,9 lett....
        Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem ön felé az lenne, hogy a párommal immár 4. éve vagyunk együtt.Felmerült bennünk a gyermekvállalás gondolata, viszont van némi félelmünk ezzel kapcsolatban, hiszen van közöttünk rokoni kapcsolat. Az én anyai...
        Tisztelt Doktor úr! 43- sen pàrommal gyermeket szeretnénk, ami sajnos sikertelen. Van két nagy gyermekem és màsfél éve terhes voltam. Az elvégzett hormonvizsgàlatok eredményei jók voltak, bár előfordult alacsonyabb progeszteron szint. A méhem...