• Emelkedett férfi FSH és LH érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33,6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,4 - 18,1) LH 11,5 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,5 - 9,3) (A többi érték a csatolt képen látható.) Természetesen visszamegyek az elrendelő szakorvoshoz, de kíváncsi lennék több véleményre is, illetve sokára kaptam időpontot, és eléggé aggódok. Ön szerint mi lehet az oka az értékeknek? Extrémnek számít az eltérés? Lehet valamilyen kereszthatás, zavaró behatás az eredmény oka? Szükséges lehet ismételni a vizsgálatot? Milyen további vizsgálatra lehet szükség? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel, Bandi.

        Dr. Papos István válasza a hormon témában

        A gyermekvállalás szempontjából sokkal fontosabb a spermiumszám illetve azok minősége. A hormonális eltéréseknek csak abban az esetben van jelentőségük, amennyiben a spermiogram eltérést mutat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. május 10., 14:50; Megválaszolva: 2017. május 10., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jo napot kívánok Dr úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy ugye én már 50eves vagyok gyermeket szeretnek meg hogy esetlegesen milyen vizsgálatokra kellene elmennem,hogy megtudjam egészséges gyereket tudok e meg nemzeni?!valaszat előre is...
        Tisztelt Doktorúr! 37 éves vagyok, 10 hónapja próbálkozunk a 3. babával, sajnos eddig sikertelenül. 2 hónapja pozitív terhességi tesztek után 1 héttel elkezdtem vérezni, sajnos nem maradt meg a baba. Ezután orvosom elküldött...
        Tisztelt Doktor úr! Nincs még gyermekem, 43 éves vagyok. Készítettem AMH vérvételt, melynek eredménye 0,07 ng/mL Referencia: 1,00-12,60. Szeretném megkérdezni, hogy lehet e még gyermekem és, ha van rá esély szóba jöhet e a lombik program?
        Jò napot! A köv. kérném a véleményét: a ciklusaim szabályos 28 naposak. Utsó menzesz március 28. A férjemmel április 8 és 11- én voltunk együtt. Babát szerertnénk. Április 18-22-ig élénk piros vérzést tapasztaltam. Nem volt sok, vagy...
        Tisztelt Doktornő!Nem menstruálok másfél éve,mióta nem szedek fogamzásgátlót,anno is rendszertelen volt.A petefészkem zsúfolva van tüszőkkel,amire azt mondták pco gyanus.A vérképem nem utal erre,bár nem vérzés alatt vettek vért.Ir...
        Kedves Doktor Ur! Ket lombikos kisgyermekem van es ferjemmel gondolkodunk a harmadik vallalasan (lombik program keretein belul). Sajnos a masodik terhessegem utan refluxos lettem, amit csak komoly gyogyszerezessel sikerult kordaban tartani. Szedett...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Laboredményem a következő: TSH: 3,252 T4: 7,97 T3: 5,38 Anti-TPO: 2,4 Egyelőre sikertelen -7 hónapja kezdtük- gyermekvállalás céljából mentem el vérvételre. Látom, hogy értéktartományban vannak az...
        Üdvözlöm! S Gáborné vagyok 41 éves Már van gyermekünk. Császármetszéssel született mind. A legkisebb 2002-ben. Akkor le lettem kötve. Most szeretnénk még gyereket. A terhesség minden alkalommal természetes úton jött létre. Semmilyen...
        Kedves doktor! 21éves vagyok,volt egy abotuszom 3éve, után 2éve 39hetesen méhlepény leválás a baba meghalt, azóta beállt a menszeszem, most viszont 10dikén megjött, 16án elmúlott,tegnap viszont újra megjött.. Voltam dokinál Duphastont írt...
        Üdvözlöm! Párommal augusztus óta próbálkozunk babával (ekkor hagytam abba a fogamzásgátló szedését). Azóta voltam vizsgálatokon, a hüvelyi UH szerint minden rendben van (a vizsgálatot végző hölgy zárójelbe írt egy kérdést sárgateszt...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó