• Emelkedett férfi FSH és LH érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33,6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,4 - 18,1) LH 11,5 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,5 - 9,3) (A többi érték a csatolt képen látható.) Természetesen visszamegyek az elrendelő szakorvoshoz, de kíváncsi lennék több véleményre is, illetve sokára kaptam időpontot, és eléggé aggódok. Ön szerint mi lehet az oka az értékeknek? Extrémnek számít az eltérés? Lehet valamilyen kereszthatás, zavaró behatás az eredmény oka? Szükséges lehet ismételni a vizsgálatot? Milyen további vizsgálatra lehet szükség? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel, Bandi.

        Dr. Papos István válasza a hormon témában

        A gyermekvállalás szempontjából sokkal fontosabb a spermiumszám illetve azok minősége. A hormonális eltéréseknek csak abban az esetben van jelentőségük, amennyiben a spermiogram eltérést mutat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. május 10., 14:50; Megválaszolva: 2017. május 10., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, jelenleg a 2. babánkat tervezzük, azonban férjemnek egy héttel ezelőtt altatásban csukló műtétje volt (4 órás). A kérdésem az, hogy az altatószer hatása befolyással van-e a gyermekvállalásra, kell-e várnunk a...
        Jó napot kívánok! A problémánk az lenne, hogy már egy éve próbálkozunk és nem sikerül teherbeesnem. Egy kislányunk van, aki 2.5 éves. Előző terhességem teljesen problémamentes volt, a szülés természetes úton zajlott, komplikáció...
        A férjem 1 évvel ezelötti spermatogramm eredménnye rossz lett a meddőségi klinikán. 2.3millió volt a spermaszám. 1 év életmód változtatás után (kevesebb munka több vitaminok) a vizsgálati eredményünk jobb lett. (Csatoltam) Engem 5 éve...
        Férjemmel 1éve vagyunk házasok. Gyermeket szeretnénk. Ő 40, én 39 éves vagyok. Az orvosom Clostilbegytet írt fel, mert nem volt megfelelő a tüszőérés. Most már jó. Egy szedési cikluson túl vagyok. (5nap) Legutóbb arra gondoltam, hogy esetleg...
        Üdvözlöm. Szeretnék kisbabat (27ev.) De sajnos a férjem (41) eves..problèmai vannak az alkoholal..minden este 2-3uveg sor felesek...ez mennyire befolyasolna az egeszseget fejlodeset? Lehet igy kisbabank vagy felejtsem el ? Valaszat koszonom.
        Tisztelt doktor úr! Kisbabát szeretnénk. A hormon értékeiim ezek lettek a 21. Ciklusnapon! Prolaktin 6,60 FSH 5,78 LH 7,69 Progeszteron 0,32 Estradiol 83,91 Kortizol reggel 578,90 A ciklusaim 40-45 napossak. Kérem írja meg h jók e ezek az...
        Jó napot! Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni: Januárban volt egy elhalt magzat miatti missed ab- om. A nőgyógyász engedélyezésével a műtét után 3 hónappal belekezdtünk a babaprojektbe, bár rettenetesen félünk, de szeretnénk...
        Tisztelt Dr. Tekse István! A következőkben szeretném a segítségét kérni:a párommal babát tervezünk.A fogamzásgátló tabletta szedését tavaly novemberben hagytam abba,de igazából csak idén márciusban fogtunk bele a babaprojektbe.A...
        Tisztelt Doktor úr! 1 hete volt missed abortuszom műszeres beavatkozással mert nem tisztultam ki teljesen, 11 hetes terhes voltam de nem volt szívhangja a babának. Szeretnék érdeklődni, hogy mikor lehet újra próbálkozni. Előre is köszönöm....
        Tisztelt Szakértő! Párommal gyermeket szeretnénk. Az összes elvégzett hormonvizsgálatom jó. Az orvosom a korom miatt a mielőbbi teherbeesés reményében az uh-val követett ciklus második felében 3*1 duphaston tabletta szedését javasolta. Az...