• Emelkedett GOT/GPT szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Teljes laborvizsgálatot végeztem. Néhány olyan értékem is normál tartományon kívül esőnek jött ki, amelynek nem biztos, hogy köze van ahhoz. Ilyen az Eosinophil, és főként a GOT és GPT értékem: Eosinophil% 4,6% (normál: 1,0 - 4,0) GOT 66 U/L (normál: 3 - 50) GPT 59 U/L (normál: 3 - 50) (Csatolva a teljes laboreredmény látható.) Az eredménnyel természetesen vissza fogok menni a beutaló orvoshoz, de sokára van időpontom, aggódok, illetve esetleg egyéb mérések is szükségesek lehetnek. Ön szerint milyen további vizsgálat lehet szükséges, milyen orvoshoz menjek? Szükséges ismételni a mérést? (Magánrendelésre mentem a gyorsaság kedvéért.) Egyéb információ rólam: tíz éve szedek Astrix és Tritace gyógyszereket fiatalkori stroke miatt (okát nem fedezték fel). Alkohol napi-párnapi szinten, de kis mennyiségben (1 üveg sör, 1 pohár bor) fogyasztok. Májbetegségről nem tudok. Ezek közül okozhat valamelyik emelkedett szinteket? Köszönettel, B.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a májenzimek témában

        Kedves Kérdező! Meg kell majd nézni újra a májenzimeket (GOT, GPT, GGT), jó lenne egy hasi ultrahang is. Ami okozhatja, vagy legalábbis nem segít az alkohol. Ezt ritkítani kell, amúgy is, de főleg ha magasabbak a májenzimek. Esetleg vírusszerológiát is lehet nézni hepatitis irányába. De nem sürgető. Első az alkohol kihagyása, utána meg lehetne nézni a szintjét újra.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. május 10., 14:13; Megválaszolva: 2017. május 10., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Papos Istvan! Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból mindegyikőnknek születtek gyermekei spontán fogantatással. Szeretnénk közös gyermeket, és immár egy éve nem védekezünk. Páromnál egy normál ciszta eltávolítása...
        Üdvözlöm Beatrix vagyok. Rövid történetem! 2015márciusban teherbeestem viszont őt elvetettük. 2015novemberben szintén teherbeestem,őt megtartottuk,2016. Júliusban 39hetesen idő előtti lepényleválásban elhunyt a kislány. Viszont a...
        Jo napot kívánok Dr úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy ugye én már 50eves vagyok gyermeket szeretnek meg hogy esetlegesen milyen vizsgálatokra kellene elmennem,hogy megtudjam egészséges gyereket tudok e meg nemzeni?!valaszat előre is...
        Tisztelt Doktorúr! 37 éves vagyok, 10 hónapja próbálkozunk a 3. babával, sajnos eddig sikertelenül. 2 hónapja pozitív terhességi tesztek után 1 héttel elkezdtem vérezni, sajnos nem maradt meg a baba. Ezután orvosom elküldött...
        Tisztelt Doktor úr! Nincs még gyermekem, 43 éves vagyok. Készítettem AMH vérvételt, melynek eredménye 0,07 ng/mL Referencia: 1,00-12,60. Szeretném megkérdezni, hogy lehet e még gyermekem és, ha van rá esély szóba jöhet e a lombik program?
        Jò napot! A köv. kérném a véleményét: a ciklusaim szabályos 28 naposak. Utsó menzesz március 28. A férjemmel április 8 és 11- én voltunk együtt. Babát szerertnénk. Április 18-22-ig élénk piros vérzést tapasztaltam. Nem volt sok, vagy...
        Tisztelt Doktornő!Nem menstruálok másfél éve,mióta nem szedek fogamzásgátlót,anno is rendszertelen volt.A petefészkem zsúfolva van tüszőkkel,amire azt mondták pco gyanus.A vérképem nem utal erre,bár nem vérzés alatt vettek vért.Ir...
        Kedves Doktor Ur! Ket lombikos kisgyermekem van es ferjemmel gondolkodunk a harmadik vallalasan (lombik program keretein belul). Sajnos a masodik terhessegem utan refluxos lettem, amit csak komoly gyogyszerezessel sikerult kordaban tartani. Szedett...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Laboredményem a következő: TSH: 3,252 T4: 7,97 T3: 5,38 Anti-TPO: 2,4 Egyelőre sikertelen -7 hónapja kezdtük- gyermekvállalás céljából mentem el vérvételre. Látom, hogy értéktartományban vannak az...
        Üdvözlöm! S Gáborné vagyok 41 éves Már van gyermekünk. Császármetszéssel született mind. A legkisebb 2002-ben. Akkor le lettem kötve. Most szeretnénk még gyereket. A terhesség minden alkalommal természetes úton jött létre. Semmilyen...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó