• Palástfű tea hatása (ciklus, terhesség)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tavaly szeptember elején orvosi vizsgálat, laboreredmények alapján inzulinrezisztenciát, PCOS gyanút állapítottak meg nálam (hasi röntgenem nem volt). A menzeszem gyerekkorom óta rendszeres, pontosan megjön, sosem volt vele gondom, viszont az államon és a lábamon erősebb szőrszálak vannak. Babát szeretnénk vállalni a párommal, tavaly tavasszal kezdtünk el próbálkozni a teherbe eséssel, ami első alkalomra sikerült is, de 7 héttel később sajnos elvetéltem. Az endokrinológiai vizsgálat óta, tartom a diétát, fogytam kb 30 kg-ot,3 x 1 Meforal 500-at szedek, illetve az Inofolic nevű étrendkiegészítőből napi egy tasakkal iszok. Babával most kezdtünk el próbálkozni újra a párommal idén januártól. A neten olvasgatva a palástfű teát (és a cickafarkot) ajánlották többen az esélyt növelendő. A ciklusom második felében el is kezdtem inni a palástfűt, de amikor meg kellett volna jönnie a menstruációmnak, csak egy nagyon kicsi vér távozott, utána nagyon minimális barnázás zajlik lassan 2 napja. Önnek mi a véleménye róla, esetleg a palástfű tea okozhatja a zavart a menstruációmban, ami mindig rendes, rendszeres volt? Ir-val, PCOS gyanúval érdemes ilyen teákat innom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tekse István válasza a gyógynövény témában

        Kedves Kérdező! Ha eddig rendben volt a ciklusa nem javaslom túlzásba vinni a terápiát, főleg nem paramedicinális bizonytalan hatású szerekkel, melyek hatása kétséges. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2015. március 06., 10:34; Megválaszolva: 2015. március 16., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni: Januárban volt egy elhalt magzat miatti missed ab- om. A nőgyógyász engedélyezésével a műtét után 3 hónappal belekezdtünk a babaprojektbe, bár rettenetesen félünk, de szeretnénk...
        Tisztelt Dr. Tekse István! A következőkben szeretném a segítségét kérni:a párommal babát tervezünk.A fogamzásgátló tabletta szedését tavaly novemberben hagytam abba,de igazából csak idén márciusban fogtunk bele a babaprojektbe.A...
        Tisztelt Doktor úr! 1 hete volt missed abortuszom műszeres beavatkozással mert nem tisztultam ki teljesen, 11 hetes terhes voltam de nem volt szívhangja a babának. Szeretnék érdeklődni, hogy mikor lehet újra próbálkozni. Előre is köszönöm....
        Tisztelt Szakértő! Párommal gyermeket szeretnénk. Az összes elvégzett hormonvizsgálatom jó. Az orvosom a korom miatt a mielőbbi teherbeesés reményében az uh-val követett ciklus második felében 3*1 duphaston tabletta szedését javasolta. Az...
        Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33,6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,4 - 18,1) LH 11,5 IU/L (labor szerinti...
        Tisztelt Doktornő! Teljes laborvizsgálatot végeztem. Néhány olyan értékem is normál tartományon kívül esőnek jött ki, amelynek nem biztos, hogy köze van ahhoz. Ilyen az Eosinophil, és főként a GOT és GPT értékem: Eosinophil% 4,6%...
        Bipoláris zavarom van. Szeretnénk babát a férjemmel. Viszont aggasztanak a gyógyszereim. Ön szerint akadályt jelentenek? A pszichiáterem szerint nem, a háziorvosom szerint igen.
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Immàr 7. éve szedem a Gestomix fogamzásgátló tablettát, nőgyógyászok tanácsára szünet nélkül. 1,5-2 éven belül szeretnénk családot alapítani. Ön mit gondol ? Érdemes a tabletta szedését abbahagyni, vagy...
        Tiszelt doktor úr a vizeleten belul a vf feherversejt pozitív lett..haemoglobin koncentracium kevesbb 32 től kell ,nekem 31.9 a szerium vas 10.70 kellene lennie nekem 7.2...babát szeretnenk ezek befolyasolhatjak hogy nem fogan meg? Koszonom
        Kedves Doktornő! Harmadik magzat elvesztésen vagytok túl, mely 12.hét előtt történt.Javasolták a debreceni Klinika Immunológia szakrendelés mimelőbbi felkeresését. Milyen vizsgákatokra lehet számítani? Köszönöm a választ!

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        A Normaflore Extra teljessé teszi a bakteriális vagy vírusos fertőzés okozta akut hasmenés kezelését!
        A hajhullás kellemetlen, akár lelkileg is megterhelő lehet. Van megoldás!
        Tudjon meg többet a gyulladásos bélbetegségről! Hasznos információk az IBD-ről.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó