• baba csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, 16 hónapos kislányom, fején, az öregcsont alatt és a fül között fél cm átmérőjű kemény csomót talátam, valamint a nyaki izmon is hasonlót észlelek. Most kapott két oltást a prevenart és robeola,himlő,mumsz elleni védőoltást. Ön szerint milyen csomók lehetnek ezek? milyen vizsgálatokkal lehet ezt megállapítani egy ekkora gyereknél? köszönöm,előre is a válaszát. Tünde

        Dr. Molnár Anna válasza a csomó témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján gyermekén észlelt csomók nyirokcsomók lehetnek, és méretük nem kóros, az immunrendszer normális működésének részét képezik. A csomók pontosítása céljából elegendő gyermekorvosuk által végzett egyszerű fiziklis vizsgálat, ha ő tapintás alapján másnak ítéli, ekkor van szükség, további képalkotó (UH) vizsgálatra!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. október 30., 10:02; Megválaszolva: 2011. október 31., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: