• Szőrös láb gyerekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor! A lányom februárban lesz 5 éves.Ami nagyon aggaszt,hogy rendkívül szőrös a lába.Eddig is volt neki rajta,de mintha most nyáron jobban "kiszőrösödött"volna.Máshol nem olyan vészes,a kezén normális,de a lába... Ez normális ebben a korban?Egyik ovis társának sem láttam,hogy ennyi szőr lenne a lábán.Ez alkati dolog lehet vagy esetleg valami más?Igaz,hogy Ő inkább az a "déli"típus,tehát nagy fekete hajjal is született,vastag sűrű a szemöldöke is.Esetleg arra is gondoltam,hogy április óta az allergiájára kapja a Ctirizin cseppeket és a Ventolin illetve a Flixitode spray-ket.Ezek nem befolyásolhatták nála ezt a szőrnövekedést.Lehet,hogy bután hangzik a kérdés,de már nem tudom mire gondoljak.Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a szőrösödés témában

        Kedves Kérdező! Fokozott szőrnövekedés lehet alkati dolog, hátteréban állhat endokrin (hormonális) betegség illetve bizonyos gyógyszer (pl. szteroid) szedése (a Flixotide is szteroid, de spray fomrájában használva nem okoz ilyen mértékű szőrnövekedést). Javslom, keresse fel házi gyermekorvosukat, további kivizsgálás elvégzése céljából!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 21:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: