• 2,5 éves véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kislányomnak 1 hónappal ezelőtt kértem székletvizsgálatot vér miatt. Teljesen negatív lett a széklet-vér, illetve a élősködőkre végzett vizsgálat eredménye, rotha vírus mutálódását (?) mutatták ki egyedül a székletből. Hasi ultrahangot is kért a gyerekorvosunk akkor, az is rendben volt (néhány nyirokcsomót leszámítva, amire azt mondták, hogy nem gond, mivel meg volt akkor fázva a kislányom, illetve előtte néhány héttel átesett a rotha víruson is, plusz még találtak is benne rotha mutációt is - ilyenről különben még nem hallottam). Probiotikumot adtam neki 1 hétig, szépen rendbe is jött a Pici. Most a héten fájdalmas kakilásra panaszkodott és véres volt a feneke. Azt tudni kell még a kislányomról, hogy egész kisbaba kora óta nagyon (!) szorulásos. Most is nagyon keményet kakilt, szinte százaz volt a kakija. Most búzakorpával próbálkozom, hogy lazítsam neki a székletét, illetve gyümölccsel. Kell még valamilyen vizsgálatot kérnem a kislányomnak, vagy ha a széklet-vér negatív lett, ill. az ÁNTSZ-hez elküldött széklet is (a rotha-t leszámítva), UH is, (április végén vérkép vizsgálata is volt, az is rendben volt) akkor maradhatok nyugodt, hogy "csak" berepedt a végbele, illetve a bélnyálkahártya sérült a kemény kaki miatt? A gyerekorvosunk szerint igen, de kérném szépen az Ön véleményét is! Köszönettel!

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! A háziorvos megállapítása helyes. A kemény széklet a felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt okozhat nyálkahártya sérülést. A fő teendő a széklet lazítása. Igyon gyermeke több folyadékot, adjon székletlazítót és folytassa a probiotikus kúrát. Minden széklet után legyen kamillás lemosás. A komolyabb kivizsgálás nem indokol.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 08., 20:37; Megválaszolva: 2011. július 11., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: