• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr.14 hónapos kislányomnak születése óta fáj a hasa a mai napig.Voltunk vele gyermekgasztroenteorológián,ahol vettek tőle vért és nézték a székletét emésztettségre.Eredményei:GOT:70;FE:7,3;TVK:66,4;FVS:12520;Ly:62;EO:1;HG:11,4;THR:361000;TtG IgA-IgG,ELP1 neg.Székletben zsír +.Súlya jó,étvágya van,széklete rendben van.Amit a Doktornő javasolt mindent betartottunk,de sajnos még így is fáj a pocak.Úgy gondoltuk,hogy legkésőbb 1 éves korára kinövi.Mindenféle hasfájásra való készítményt kipróbáltunk már(infacol,sab simplex,espumisan csepp),de egyik sem hozta meg a várt eredményt.A véreredményt nem értem,a doktornő csak annyit mondott,hogy a zsír azért volt a székletében,mert kemény volt a széklete.Javasolt rá(szükség esetén):Kreon-t.Ön szerint mitől fájhat a kislányom hasa?Mit érdemes még kipróbálni?Esetleg van ilyen jellegű problémára gyógyhatású készítmény?Nagyon sajnálom szegényt,mert van úgy,hogy teljesen leizzad annyira fáj neki.Kérem ha tud segítsen!Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Rita.

        Dr. Balogh Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Rita! Az eredményekből hiányolom a hasi ultrahangot, a 3x-i széklettenyésztést baktériumra, gombára, vírusra, féregpete és protozoonra és még sorolhatnám tovább. Ha a kislányának valóban ennyire fáj a hasa akkor mindenképpen tovább kell vizsgálni. Addig Protexin restore-t adjon neki ami a bélflórát rendezi. Ezt érdemes legalább 2 hónapig folyamatosan adni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. június 11., 18:20; Megválaszolva: 2011. június 16., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: