• Felsőlégút

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel kérném önöket, hogy probáljanak meg segíteni nekem. Ma voltam a ksfiammal Mósdóson vizsgálaton, mert a házi orvosunk konzultációt kért makacs bronchitiszre hivatkozva. Leletén semmi nem szerepel a kisgyereknek, mint most is fenn álló bronchitisz.A doktornő ott írt két féle gyógyszert az 1 éveskisfiamnak, de itthon olvastam a beteg tájékoztatot,hogy a Berodual N inhalációs aeroszol(2 szer 2szipp.) 6 éves kortól adható.a másik gyogyszer a Cetirizin hexal 10mg oldat (1 szer 10 csepp). Az érdekelne nem lesz e nagyobb baja a kisgyermeknek ettől a gyógyszertől mint ami van, hogyő 2010.05.08.született. Tehát csak 1 éves. ELőre is köszönöm. Tisztelettel:

        Dr. Balogh Andrea válasza a hörghurut témában

        Kedves Kérdező! Az orvosi gyakorlat és tapasztalat felülírja a használati útmutatót. Sok gyógyszert alkalmazunk az adott életkor alatt évek, évtizedek óta és kiváló hatásuk van. Ilyen érdekesség az Algopyrin amit 6 éves kor alatt a leírás szerint nem szabad alkalmazni, de kórházak, klinikák vénás injectio formájában adják pár hónapos babáknak is, mert ez az egyetlen vénásan adható lázcsillapító. Tehát nyugodtan adja a gyógyszert, a Berodual is sokszor segít a bronchitis obstructiva-k esetében. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. június 09., 22:13; Megválaszolva: 2011. június 13., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: