• Ecoli baktérium okozta fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Unokám (fél éves) március végén került magas láz miatt kórházba, ahol vesemedence gyulladást diagnosztizáltak. 7 napig infúziót, további 3 hétig antibiotikumot kapott.( a kistarcsai kórházban kezelték) 2 hete látogatóban voltak nálunk, és a kicsi belázasodott. Rögtön ügyelet, másnap gyerekgyógyászati ügyelet, onnan a debreceni klinika vizeletmintával, ami negatív volt. Junius 1-én kontrollra kellett vinniük Kistarcsára, ahol ismét kimutatták a tenyésztésben az ecoli baktériumot, viszont gennyet nem találtak. Az interneten böngészve találtam egy honlapot, ahol egy nem antibiotikum alapú készítményt kifejezetten erre a célra ajánlanak. A neve Dmannóz. Érdekelne a Doktornő véleménye, hallott-e a készítményről, csecsemőkorban is adható-e, illetve hogyan lehet ezt a fertőzést kivédeni? A lányomék saját lakásban élnek, a gyerekre higiéniás szempontból maximális figyelmet fordítanak, szépen fejlődik a baba ( 4020 gr-al született, most 6 hónaposan 8170 gr.) A lázon kivül semmilyen más tünetet nem produkál, vidám, jó étvágya van, nyugodt gyermek. Nagyon félünk, hogy a rengeteg antibiotikum tönkreteszi az immunrendszerét, és később a legapróbb fertőzést sem lesz képes legyőzni, ezért szeretném tudni, hogy a fent említett készítményt kaphatja-e a kisunokám. Gyors válaszában reménykedem, Tisztelettel: Kovács Lászlóné

        Dr. Molnár Anna válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Kérdező! Gyermekeknél a visszatérő húgyúti fertőzés esetén fontos a húgyúti rendszerben esetlegesen jelen lévő hajlamosító tényező felderítése (pl.: vesemedence tágulat, ún. reflux, stb.)! Ez általános gyermekgyógyász, ill. gyermeknefrológus/urológus feladata. Fontos ismerni a kitenyészett baktérium csíraszámát (mert tünetmentesség esetén nem mindig kell kezelni!), antibiotiukum-érzékenységét (célzott antibiotiukm választás miatt. Az Ön által írt készítmény gyermekeknél történő alkalmazásával kapcsolatban nincsenek tapasztalatok, ezért ez nem ajánlható!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. június 09., 09:16; Megválaszolva: 2011. június 11., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: