• Kislányom cicije duzzadt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom 30 hónapos,25 hónapos koráig szopott.Mindig is volt cicije,de amíg cicilt arra fogták,hogy a hormonok okozzák,de azóta is megvan neki.96 cm magas és 15 kg.Arányos felépítésű,jó étvágyú gyerek.Apukájának is van cicije,attól függetlenül,hogy normál testalkatú.Lehet örökölte?A napokban viszont a bal melle duzzadtabb,keményebb.Nem piros,nem váladékozik,nem kék,nem mondja hogy fáj-e neki vagy beütötte-e.Hova lehetne fordulni ezzel a problémával?Lehet a szoptatásból maradt vissza hormon,ami ezt okozza?Vagy mi lehet a háttérben?Gyakran csipegeti a cicijét fürdés közben csak úgy.Mondom neki,hogy nem szabad,mert fájni fog,de dac korszaknak megfelelően viselkedik,nem igazán fogad szót.Hova fordulhatnánk?Mi lehet az oka?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a mellduzzanat témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel semmi hormonális eltérés nincs a duzzanat hátterében, és nem valószínű, hogy az édesapjától örökölte, de vizsgálat nélkül ezt kizárni nem lehetséges. Mindenképpen első lépésként a háziorvosnak mutassák meg, amennyiben ő nem tartja megnyugtatónak a helyzetet, beutalja Önöket gyermekendokrin szakrendelésre.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. június 07., 12:45; Megválaszolva: 2011. június 08., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: