• Véres széklet, szorulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő Doktor Úr! A kislányom március elsején volt két éves. December óta tart egy szorulásos időszak, ami néha kicsit megoldódik, de általában négy naponta van széklete, és van, hogy akkor is nagyon nehezen tudjuk kiharcolni belőle, kúp és lázmérőzés szokott segíteni. A csokit és az édességet nem nagyon eszi, azt nem mondom, hogy nagyon változatos az étrendje, de az uborkát és az paradicsomot is előtérbe helyezi, mint a csokikat, sok folyadékot iszik, persze mint minden jó gyermek a kakaót nagyon szereti. Többször tapasztaltam, hogy véres volt a széklete, és általában kis bogyókat nyom ki, vagyis az is a baj, hogy nem nagyon akarja, vagy tudja nyomni. Nem tudom, hogy az első szorulásos élmény hatására tartja-e vissza a székletet, és fél a fájdalomtól, vagy esetleg lehet valami szervi baj a háttérben. A lázmérővel ugye nem sérthetek fel semmit a végbelénél?? Nagyon aggódok, mert a nagynéném vastagbél rákban halt meg 5 éve, és külön figyelek a családom élelmezésére ebből kifolyólag is! A héten eddig minden nap volt kaki, és csak kétszer kellett segítenem lázmérővel, azon felül ő nyomta ki. Adtam már kúraszerűen duphalac szirupot is de nem sokat használt! Próbáltam biliztetni, hogy hátha leszokóban van a pelusról, de az sem használt. Kérem írjon tanácsot, hogy hova tudnék fordulni, vagy esetleg várjak még vele! Előre is nagy köszönettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Alkalmazzon probitikus kúrát és vezessen étkezési naplót. A hőmérőzés (nem túl gyakran) nem ártalmas. Alakítsák ki a napi székelési szokásokat. Házi gyermekorvosával ossza meg a problémát, aki megvizsgálva a kicsit a szóba jöhető szervi okokat meg fogja nézni. Sajnos a kakaó is okoz székrekedést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 13., 13:41; Megválaszolva: 2011. május 16., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: