• 12 éves leányzó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt illetékes! 12 éves lányomról lenne szó.Nagyon aggaszt a problémája és voltunk már ortopédián,sebészeten is körzeti gyermekorvosunknál többszőr is,vérvételen ami tökéletes lett,de nem tudnak semmi választ adni,hogy mitől lehetnek ezek a gondok gyermekemmel.Tanácstalan vagyok,hogy mitől lehet és hogy hova fordulhatnék ahol normálisan minden problémáját áttudnák vizsgálni,sajnos ezek miatt a gondok miatt elég sokszor hiányzik is a suliból a gyerkőc és van itthon. Problémái: 1., már kb.1éve fájnak a lábai főként térdnél és bokánál és van hogy az éppen fájó térde meg is duzzad. 2.,kb.8-9hónapja 1 hétből minimum 4 napot fáj a feje ritkán az egész,gyakran a két halánték és a homlok részen 3.,2 hete napi szinten fáj a hasa köldök vonalban végig főként 4., 4-5 napja szédül és van amikor olyan erősen,hogy le kell feküdjön. A gyermekorvosunk nem igazán áll úgy a dolgokhoz,hogy ennek a végére járjunk,de engem nagyon zavar,hogy a kislányom nincs jól.Kérném segítsen az almondottak alapján vázolni,hogy ön/önök szerint mi lehet ez,és hova fordulhatnék.Lányom kb.160cm magas és 44kg.Tanulásával,magatartásával nincs gond,itthon sincs vele a fizikai betegségeken kívűl semmi. Válaszukat nagyon várom és köszönöm. Maradok tisztelettel:egy aggodó édesanya.

        Dr. Molnár Anna válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Édesanya! Gyermeke panaszai eléggé diffúzak. Az izületi panaszok miatt javasolt góckutatás, fertőzés, gyulladás, autoimmun (szervezet önmaga ellen termel ellenanyagokat) folyamat kizárása. Fejfájás hátterében szemészeti probléma, krónikus arcüreggyulladás is meghúzódhat, vagy "egyszerű" fejfájása van, gyermekneurológus könnyen diagnosztizálja. Hasi diszkomfort szinte majdnem mindennek kísérője gyermekkorban! Szédülése hátterében alacsonyvérnyomás, vírusfertőzés állhat. Mindezeket gyermekszakorvosi irányítással könnyen fel lehet deríteni, szükség esetén tovább lépni!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 02., 22:52; Megválaszolva: 2011. május 04., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: