• Magas GOT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktrnő! 4 és fél éves kisfiammal jártam gasztroenterológián, testvére lisztérzékeny. Labor eredményei alapján nem az, viszont tejmentes diétát írtak elő nála,( Sápdt, hasa gyakran puffadt) A GOT értéke és a LDH értéke magasabb. GOT 52 U/L (40-ig normál), LDH 616 U/L ( 230-460), ferritin 13.70 ug/L (30-400) Mikor levették a vért bakteriális bőrfertőzése zajlott, előtte 2-3 héttel antibiotikumot szedett 10 napig. Az emelkedett májértékek miatt aggódok, nem tudom mire utalhat? Válaszukat köszönöm: Szilágyi Melinda

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a májenzim témában

        Kedves Kérdező! Az eredmények lehetnek egy fertőzés következtében kialakuló eltérések. Addig nem kezdeném el a diétát, amíg ezeket le nem kontrollálták, mert egy eredménye nem eredmény, főleg, ha ennyire nem specifikus az eltérés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 02., 09:13; Megválaszolva: 2011. május 03., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A kislányom nyelvén foltok jelentek meg.Remélem nem komoly mert olvastam sok mindent de nem tudom most fussak vele ügyeletre vagy ne. Nincs semmi panasza
        Másfél éves kislányomnak 4 hónapja folyamatosan hőemelkedése van. Reggelenként valamivel alacsonyabb, 37,3 és 37,7°C között szokott lenni, esténként pedig szinte mindig 38°C körül van, néha kicsit magasabb is. (A fenekében szoktuk mérni...
        Tisztelt Doktornő! Véleményét szeretném kérni 10 éves kislányom laboreredményéről, mert több helyen is csillagozva van. Gyermekorvosunk szerint minden rendben, nincs további teendő. Én azonban szeretném más szakember, az Ön véleményét is...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kisfiam 6 hónapos, sokat dörzsöli a szemét, azon gondolkodtam, hogy esetleg száraz a levegő nálunk fűtésszezon miatt. Viszont egyidejűleg elkezdett néha néha egyik szemével pislantani. Általában ébredés után...
        Üdvözletem! Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy én 7 éves korom óta pánikbetegség ellen küzdök, bár már kb. 1 éve nincsenek rohamok, de folyamatosan új problémák jelentkeznek. Jelenleg 3 órája próbálok elaludni, de nem megy. A...
        Jonapot kivanok. Kislanyom 2 éves múlt.. sajnos nem eszik szinte semmit. Reggek felkell es csak rostost iszik.aztan delután talán a levesnek a levet ..aztan este egy fel virslit. Nem szereti a darabos etelt sem. Mar 2 hete a szekletevel is küzd.nem tud...
        Már 4 hónapja fáj a fejem. Általában hatul fáj és legtöbbször ugyanabban a pontban abban a pontban ahol fáj érzékeny is a fejem. Szédülni is szoktam. Hányingerem is szokott lenni. Nyomást is érzek a ejemben. Néha olyan érzésem is van...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Kisfiam december elején elkapta az oviban a hányós-hasmenéses vírust.Tőle elkapta a 1,5 éves kishuga is.Úgy tűnt egy hét alatt átmegy rajtuk,de nem így történt.Azóta szinte napra pontosan visszatér a betegség náluk,de...
        Kisfiam 3,5 eves. Kb. 10 napja a hatan es mellkasan erdesse valt a bor. Olyan mintha libaboros lenne folyamatosan. Kb. 1 hete a kezfejen is megjelent ez az erdesseg. A tenyere kicsit olyan, mintha kiazott volna a vizben. A koromagyak megduzzadtak, pirossa...
        Tisztelt Doktorno!Angliaban elunk ezert nincs ekezetem.Kisfiam 7 honapos es 4 honapos kora ota szajpenesz ellen kezeljuk.Mar korabban is szajpenesze volt,de azt hittem hogy tej,igy keson kezdtuk el a kezeleset.Rengeteg gyogyszert kiprobaltunk mar es egyeb...