• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2,5 éves kislányom néhány napja náthás lett. Nem volt láza, nem fájt semmije, csak az orra váladékozott. Tegnap reggelre 38,1-es hőt mértem neki, ami gyógyszeres segítség nélkül lement és azóta sem emelkedett meg újra. Hétfő délután óta megy a hasa. Mostanra a hasmenés állaga vizessé vált, színe zöldes és nyálkás. A nyálkák néhol véresek is. Voltunk gyerekorvosnál és küldtünk székletmintát az ÁNTSZ-hez. De az orvosunk semmit nem mond, hogy mégis mi lehet ez. Én viszont nagyon aggódok. Kérdésem: mi okozhat ilyen véres, nyálkás, zöldes hasmenést? Mennyi idő alatt van kész a székletvizsgálat? Válaszát tisztelettel köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! A véres, nyálkás székletet általában egy bélfertőzés okozza mely lehet vírusos, bakteriális vagy egyéb kórokozó eredetű. Diétázzon a kislánya 5-6 napig: ne igyon tejet, rostos levet, szénsavasat és ne egyen sült fűszeres dolgot. Ami javasolt víz, tea, szűrt lé, enni vajas kenyér, keksz, olyan felvágott ami nem zsíros, alma, banán főtt rizs, főtt krumpli, főtt párolt husi. Javaslom még a Protexin Restore nevű készítményt napi 1x1 tasakkal ez a bélflóra helyreállításában segít. A székletenyésztés eredménye 5-7 nap alatt van meg. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. április 27., 19:47; Megválaszolva: 2011. április 29., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: