• Rendbe fog jönni az unokám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az unokám hallás sérülten született,i.u.dystress áll.miatt császárral. Azóta picit javult a hallása ,de a Gyógypedagógus szerint :F82H0.A motoros funció specifikus fejlődési rendellenességet áll.meg!A befogadó és kifejező nyelvi készsége korától elmarad. Szeretném tudni,hogy ez mi jelent,és be folyásolhatja-e a hallását?Kell-e készülék? Mi a teendőm,hogy egészséges legyen? A bölcsödét javasoltak,de majd csak ősszel mehet"a hallása"miatt.Most máj.3-án kezdjük a beszédfejlesztést a nevelési tanácsadóba.Aminek azért örülök,hogy legalább ,már itt tartunk. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Az, hogy az Ön unokája "befogadó és kifejező nyelvi készsége korától elmarad", azt jelenti, hogy a kortársaihoz képest kevésbé érti meg, amit mondanak neki, kérnek tőle és kevésbé fejezi ki saját akaratát, "mondanivalóját". Ez a hallását nem befolyásolja, éppen ellenkezőleg mivel nem hall jól, beszéde, értelme ezért (is) maradhat el. A hallókészülék használatának megítélés fül-orr-gégész szakorvos feladata, akit feltétlenül keressenek fel!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. április 26., 17:40; Megválaszolva: 2011. április 29., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: