• Hőemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor/doktornő! Kisfiam 9 hónapos, most 8kg, 3240gr-mal született. 3 hónapos kora óta állandó hőemelkedése van. Ez végbélben 37,9fok. megszenvedi a fogzásokat, Kb 6 hónapos kora óta fogzik. Reflux betegsége van, de ez már javul. Jó kedélyű, mozgékony kisfiú. A vérvételen ezek az értékek tértek el: fehérvérsejt: 12,3, hematokrit:0,36,Trombocita:413, Neutrofil:17,1,Limfocita:69,5,se kreatin:25, GOT:51. Mindenki azt mondja, ne foglalkozzak a hőemelkedéssel, de hallottam a környezetemben egy hasonló korú gyerekről, ugyan ilyen tünetekkel, akinél GMV vírusfertőzést állapítottak meg, kezelték (sajnos nem tudom hogyan) és elmúlt a hőemelkedése. Mit javasol? Hová fordulhatnék? Köszönettel

        Dr. Balogh Andrea válasza a hőemelkedés témában

        Kedves Kérdező! A CMV kórokozóra a vizsgálatot sok helyen a helyi laborban is meg tudják oldani. Mindenesetre érdemes egy infectológia szakrendelést felkeresni a kicsivel a hőemelkedés okának a megállapítására. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. április 20., 22:46; Megválaszolva: 2011. április 22., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: