• Mit lehet tenni a kisfiammal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kezdek idegbajt kapni úgyhogy az önök segítségét kérem. A kisfiam 7 éves és 6.-ikán belázasodott ma 10.-e van és kétszer volt vele a feleségem a háziorvosuknál aki csak lázcsillapítást javasolt és ennyi. A láza azóta sem szűnt meg hol felugrik hol lecsillapodik. Ráadásul eléggé csúnyán köhög és az orra is folyik. Nem az első eset hogy ez így zajlik le és újra és újra a doktornő így áll a dologhoz. Szerintem valami gyógyszerellenes lehet hogy nem ír föl semmit a gyereknek . Hozzáteszem hogy mások is panaszkodnak ezért. Multkor az én háziorvosomhoz kellett elvinni aki természetesen nem ugyanaz . Ő csont nélkül felírta a megfelelő gyógyszereket és a gyerekemnek hónapokig nem volt gondja. Attól tartok hogy így meg majd ki sem mászik belőle egyből vissza is fog esni. Félek tőle hogy az ilyen sokáig tartó lázingadozásnak nehogy legyen hátulütője. Mit tanácsolnak önök? Mit tehetek hogy a kisfiamnak ne legyen ebből problémája.

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Megértem aggodalmát valóban nem jó a napokig tartó lázas állapot különösen ha köhögés is társul hozzá. Mindazonáltal az orvos beteg kapcsolat bizalmon alapul, Önnek bíznia kellene az orvosában abban, hogy jót tesz és a legjobbat akarja gyermekének. Ha ez nincs meg az nem jó. Innentől kezdve azt hiszem senki nem tud mit tanácsolni. Önnek kell eldöntenie, hogy bízik e orvosában és nyilván én és más sem tud mit tanácsolni, mert nem vizsgáltam a kisfiát. Lehet, hogy a legjobb az lenne, ha Ön és a felesége közösen felkeresnék orvosukat és elmondanák, hogy mit gondolnak, hogy aggódnak és elmesélnék neki is a korábbi esetet amikor a másik háziorvos látta a kisfiukat és hogy akkor jót tapasztaltak. Biztosan ő is megértő lesz, de az orvos is ember Ő is szóból ért. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. április 10., 19:31; Megválaszolva: 2011. április 11., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: