• Gyermek felsőlégúti fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A gyermekorvos félsőlégúti fertőzést állapított meg. 7NAPJA MAGAS LÁZ VAN 38,5 és felette, csak folyamatos Cataflan csepp adásával tartható alatta. Mellé mostanra társult még kötőhártya gyulladás és kezdetleges szájfertőzés (orvos szerint vírus). A gyermek folyamatosan aluszékony, kedvetlen, a szájfertőzés miatt nagyon nem is eszik, vizet viszont iszik. Antibiotikumot kapott Cefzilt. Meddig tarthat még ez az állapot, nagyon aggódunk a párommal. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a légúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Az antibiotikumnak 3 nap alatt hatnia kell, időnként előfordul, hogy ez négy nap. Ha ez idő alatt nem változik menjenek vissza kontrollra. A szájfertőzés miatt javaslom adjanak a kicsinek Normaflore-t. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. április 02., 20:17; Megválaszolva: 2011. április 05., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: