• Kisfiam hirtelen nem tudja a lábát mozgatni,és fáj neki

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam majdnem 3 éves,teljesen normális nap után este a lefekvés után fél órával felsirt,és a térdét fájlajta,nem gondoltam semmi rosszra,talán beütötte...,simogattam neki és szépen visszaaludt.Nem sokkal utána újra fesirt a hátán feküdt a lábait felhuzva,áthoztam magunkhoz,de ahogy felemeltem szegénykém nagyon elkezdett sirni,nálunk az ágyba ahogy odabujtam hozzá éreztem hogy remegnek a kis lábai.Nagyon megijesztett,hogyha hosszáértünk a lábához hogy kicsit arrébb tegyük azzonnal sirni kezdett.Mértünk lázat de nem volt neki.Azzonnal elvittük az gyerekügyeletre,itt már 38,3C°mértek neki, azt mondták elöfordul az ilyen ha volt a múltban megfázás,fájdalomcsillapitott kapott és hazaküldtek .Naponta 3* kell fájdalomcsill. adni,és ha 3-5 nap múlva nem múlik el menjük vissza az orvoshoz. Az éjszaka én forgattam az egyik oldalárol a másikra,mert képtelen volt a kis lábait mozgatni,és nagyon fáj neki minden egyes mozgatás!Most várom hogy felébredjen és visszük vissza a Doktorhoz ,mert én biztos nem várok 3-5 napot! Elözmények: Dec.,és Januárban volt virusos megfázása,erös köhögéssel ami sajnos csak részben múlt el,februárban már antibiotikumot kapott 7 napig,ami után a köhögés nagyrészben elmúlt,most pár napja kezdett el megint köhögni,de csak esténként. 1 évvel ezelött volt egy kullancs csipese,ami után 4-5 héttel egy picit bepirosodott a helye,de az orvosunk azt mondta,hogy ez nem jelentös. Mi történt a kisfiammal?Miért nem tudja hirtelen mozgatni a lábait?

        Dr. Molnár Anna válasza a lábfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Gyermekkorban valóban gyakori jelenség, hogy banális fertőzést követően, vagy azzal egyidőben ízületi gyulladás jelentkezik, általában az alsó végtag valamelyik nagy ízületében. Ez eredményezheti azt, hogy a gyermek végtagjait kíméli, esetleg nem tud lábra állni, ebben az esetben végtag kímélete és gyulladáscsökkentő jótékony hatású. Elhúzódó panaszok esetén javasolt további kivizsgálás: laborok (vér, vizelet vizsgálat), végtag képalkotó vizsgálata, ha felmerül gyermek-ideggyógyászati szakvizsgálat!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 14., 06:14; Megválaszolva: 2011. március 17., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: