• A kislányom vizeletének labor vizsgálat eredménye.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vizelet fehérje negatív .Vizelet cukor negatív.Vizelet genny +++.Vizelet aceton negatív. Vizelet UBG normál.Vizelet ph 6,5 .Vizelet nitrit negatív .Vizelet vvt +. Vizelet üledék 60-80 fvs,2-3 vvt, 8-10 hámsejt. Ezek lettek a labor eredmények.Azt szeretném tudni,hogy jók-e és melyik eredmény mit jelent. Köszönöm a segítséget.

        Dr. Balogh Andrea válasza a vizelet témában

        Kedves Kérdező! A vizelet lelet alapján kislányának húgyúti fertőzése van, melyet antibiotikummal kell kezelni. A lelettel keressék meg háziorvosukat a gyógykezelés végett. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. február 22., 14:57; Megválaszolva: 2011. február 23., 17:07

        Tudjon meg többet: vizelet

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A hároméves kislányom köldökzsinór egyik napról a másikra váladékozni kezdett.körülötte piros kis pöttyök is megjelentek.nagyon aggódunk a gyermekorvos tetrános hintőport javasolt tudna esetleg tanácsot mi lehet ennek az oka?
        Tisztelt doktor úr doktor nő!! egy kérdéesm lenne miért van az hogy hirtelen el kezd fájni a fejem de viszont hirtelen elmulik?2 vagy 3 at belehasit a homlok tájon és elmuli ez már 2 hete megy .. kérem válaszoljonak de csak homlok tájon fáj
        Tisztelt Doktornő! Keresztlányom miatt írok Önnek, mert teljesen el vagyok keseredve. Koraszülöttként jött a világra 7 évvel ezelőtt, csaknem 500 g súllyal a 28. héten. Szellemileg ép, bár kissé lassabb a társainál, speciális óvódába...
        Üdvözlöm Varga Renáta vagyokk: van egy 4 hónapos kisfiam semmi jelét nem látom annak,hogy bármilyen egészségügyi problémája lenne csak egy dolog szúrt szemet, nagyon sokszor merev a teste,tudom hogy a babák ilyenek mert van egy 16 hónapos...
        A héten tobbször is szúrt a szívem, de egyiket se értem, hogy miért, mert minden egyes alkalommal teljesen nyugodtan ültem. Semmi különösebb kivaltó oka nem volt.
        Tisztelt Doktor Ur/No! Olyan kerdesem lenne, hogy nehanyszor enyhen osszehuzo fajdalmat erzek a bal oldali melkasomban, ilyen hirtelen bevillano szuro fajas ami par masodperc alatt elmulik neha hosszabb ideig tart es nemtudom ezt mire velni. 15 eves vagyok...
        Tiszelt doktornő !Nagyon fontos kérdésel fordulok ön van egy 19 hónapos kis fiam akin pár héttel ez elelött a fején észre vettünk egy kis pupot kisé kemény jellegű kis gombócnak tünik el vittük háziorvoshoz aki elöször nyirókcsómonak...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiamnál(6 éves) magzati korban 2 oldali vesemedence tágulatot diagnosztizáltak! 3 éves korára jobb oldalon teljesen megszűnt a tágulat. 1 hónappal ezelőtti uh vizsgálat alapján: Jobb oldali vese 85X30 mm üregrendszeri...
        Üdv! November környékén 80kg-ról meghíztam 91kg-ra. Legutóbb 2 hete mértem magam és akkor voltam 91kg. Ma megmértem magam és 83kg-ot mutatott ugyanaz a mérleg amivel a korábbi adatokat mértem. Az étrendemen és az életvitelemen sem a...
        Fiam 3eves fajlalta a fogát mára teljesen bedagadt az arca fogorvoahoz sajnos csak hetfon tudunk menni...mit tegyek addig mit adjak neki mivel menne le a daganat??
        Olyan problémám lenne,hogy nemrégiben a foszfatáz szintem 3000 volt de ezt sikerült levinni . Most olyan problémám lenne ,hogy sokszor elszédülök és van úgyhogy nagyon korán elalszom mégis fáradt vagyok, és 1 hét alatt úgyhogy nem is...
        Tisztelt Doktornő! Kislányunk most 6 hónapos. Születése óta hasfájós volt, kb. 3 hónapos korára elmúltak az igazi nagy ordítós tünetek, viszont felerősödött az, hogy érezhetően puffadt, ami után nagyon nehezen pukizik és kakil, de ha...
        Üdvözlöm! Márciusban van időpontja 2 éves kislányomnak gasztroenterológiai vizsgálatra,vérvételre tejfehérje allergia gyanú miatt(székrekedés,néhány száraz ekcémás folt a bőrén) Elkezdtem a tejmentes diétát annak reményében hátha...
        ÜDVÖZLÖM A LÁNYOM 7 ÉVES ÉS MÉG MINDIG BEPISIL,ÉJSZAKA PELENKA VAN RAJTA MERT SOKAT PISIL ÉS NEM GYŐZŐM CSERÉLNI AZ ÁGYNEMŰT HA NEM ADOK RÁ PELENKÁT. NAPKÖZBEN CSAK NÉHA ,DE ELŐFORDUL. MIT LEHETNE TENNI? MILYEN VIZSGÁLAT...
        6Hónapos oltás utan izzad a kisfiam.Normális? Kapott egy egész kupott,fájdalomcsillapítás érdekében.
        Kedves Doktornő! Mindenképpen meg kell-e műteni a köldöksérvet? 5 éves a Kisfiam, mindigis kicsit kidudorodott a köldöke, de nem lett nagyobb, nem érzékeny, nem fáj. Meddig lehet ezzel várni, illetve, biztosra mondható-e a köldöksérv vagy...
        10 hós kislányom elesett a járokában és púp lett a homlokán,ilyen esetben mindenképp orvoshoz kell fordulni,vagy csak ha nyügösebb, vagy hányni fog ,ès a napok múltán ez a púp elszínezödhet vagy csak el fog tünni?Segítségüket elöre is...
        Állandóan be van esve a szemem meg ha ki is vagyok aludva. Mindig nagyon hamar fáradok és a szemem alatt lila. Cukrot kívánok nagyon mostanában de ha eszem rosszul leszek nagyon . Nem hányinger vagy hasonló hanem mint amikor beteg Az ember . Az lenne...
        A kislányom Ovóda után hazajött, kakilt, félig szilárdat félig hígabbat, szokott ilyet, kèsőbb legekvés előtt szintén kakilt ekkor már hígat, pépeset de keveset viszont volt benne nyálkás világosszínű vér! Étdeklődni szeretnék, hogy...
        Üdv A kezemen a kis ujjamon a köröm felöli màsodik ujj percem bevan dagadva meg nehezen tudom behajlizzani milehet a baj.