• Aggódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-ok! A lányom hét éves és a köldökénél lévő nyirokcsomó 10-13mm látható ami a hasi ultrahang szerint lymphadenomegalia mely nem egyértelmüen kórjelző. a lányom már egy hónapja panaszkodik hasfájásra és egy este ez olyan görcsökkel járt ami álltal felhívtam a kórházat,hogy ügyeletet hívjak,mert olyan elviselhetetlen volt a fájdalma az ügyelet 3-órán belül ért volna ki így a görcsök megszünésére kérdeztem,hogy nem adhatok-e nospát és algópirint amire A VÁLASZ AZ VOLT.HOGY IGEN ÍGY ezt tettem és elmúlt a fájdalma.A doktornőjétől kértem egy teljes körü kivizsgálást és a vérénél két érték eltér amit alergiának mondanak,sajnos a hasi fájdalma mindennapos és kaptunk a gastroentoroliogiára is beutalót,de csak Májusban tudják fogadni,mit tegyek kérem segítsenek a férjem és az anyukám is daganatos és félek,hogy a lányom is az lessz,mert az én családom minden részről daganatban halt meg és így nem tudom,hogy mit csináljak ha fájdalmai vannak a lányomnak semmi gyógyszert nem írtak fel és Május az nem most lessz,kérem segítsenek.Köszönettel.Mészárosné Toldy Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Vezessen étkezési naplót és jegyezze fel a panaszok idejét. Ebben az életkorban az ételallergia és a pszichés ok a legvalószínűbb. A daganat rendkívül ritka, ilyen irányú aggodalma alaptalan. A gastro-enterológiai szakvizsgálat fog közelebb vinni a megoldáshoz. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Nem szükséges gyógyszert adni, hiszen nem ismert még az ok. Amennyiben gyakori a panasz kérje az időpont előrehozását.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 05., 17:24; Megválaszolva: 2011. február 07., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: