• Szörcsögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 6 hónapos kislányom 3 hete megfázott. Piros volt a torka és eldugult az orra, amiből semmilyen váladékot nem tudtam leszívni. 1 hétig szedett antibiotikumot. Az orra nem jött helyre. Cseppentettem, spray-ztem, porszívós orrszívóval szivogattam. Mivel továbbra sem jött váladék, és látni sem látni benne az átlagosnál több váladékot visszavittem az orvosoz. Doktornő azt mondta, hogy "anyuka ne ügyetlenkedjen, vagy ha nagyon ragaszkodik hozzá szakorvoshoz küldhetem, ahol az egyik orrjáraton bedugnak egy csövet, a másikon meg kiveszik. ezt akarja?" tisztelt szakértő, mit lehetne még kipróbálni, hogy feloldódjon a váladék? Láza, hőemelkedése nincs, az evésbne , szopásba nem zavarja, de az alvásban igen, mert horkol. Napközben jó a közérzete. Mit tegyek? Nagyon köszönöm segítségét üdvözlettel: M. Nelli

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Ha a kislánya közérzete jó, szépen tud enni, nem lázas és nem nyugtalan, akkor nagy baj valóban nem lehet. Vizsgálat nélkül nehéz megmondani mi lenne a jó megoldás, de az ágy fejvégének megemelése (pl. egy vastag könyv formájában) sokszor segít a váladék lecsorgásában, már ez is egy megoldás lehet. Emellett, főleg, ha a tüdeje felett lehet elváltozást hallani, ismételt antibiotikum adása is szóba jöhet, de ezt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, ahogy már említettem is. Amennyiben nem boldogul a háziorvosával, a fül-orr-gégészek felkeresését javaslom, oda beutaló nélkül is el tudnak menni és ők jobban meg tudják ítélni, van-e gond az orrjáratok területén.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. február 04., 12:26; Megválaszolva: 2011. február 06., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: