• Oscillococcinum csecsemőnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kisfiam 8 hetes, két hete meg van fázva. 6 hetes ellenőrzésen a gyerekorvos nem hallott semmit, nem is írt fel gyógyszert, csak szívjam az orrát, és cseppentsek bele. Akkor még csak az orrfolyás volt, és egy hete már hörög, köhög is, amikor már nagyon muszáj. Nagyon aggódom, hogy lerakódik neki, és következményei lesznek. Nagyon féltem. Ma tanácsadáson a háziorvos szintén nem hallott semmit, de felírta a sumetrolimot, és javasolta a paxirasol szedését, 5 napig. Ha ezeket a gyógyszereket abbahagyjuk, elkezdhetem e adni a babámnak az oscillococcinumot? Elvileg csecsemők is kaphatják vízben feloldva, de nem ártok ezzel a gyermekemnek? Köszönöm válaszát. Emőke

        Dr. Sebő Zsuzsanna válasza a homeopatia témában

        Kedves Emőke! A homeopátiás szerekkel általában nem ártunk betegeknek, főleg ha a szabályokat betartjuk. A nyolchetes babának mégsem ajánlanám az fent nevezett gyógyszert, hiszen az indikációban elsősorban az influenza és influenza szerű megbetegedések szerepelnek, illetve ezek megelőzése. Az Ön kisfiánál nem erről van szó, sőt valójában és nem is erre veszélyeztetett a gyerek. Sokkal inkább javasolnám a Pulsatilla C, CH 15 szedését néhány napig, napi egyszer 1-2 golyót feloldva néhány csepp vízben. A Pulsatilla jó szer hurutos betegségekben és elhúzódó lábadozásban. Megelőzésre inkább kapja majd az Echinacea D, C 5 vagy 6 potenciában napi egyszer, egy hétig, aztán egy hét szünet, és újra egy hétig szedheti a szert.


        Kérdés: 2011. február 03., 15:50; Megválaszolva: 2011. február 08., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: