• Gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A tanácsukra lenne szükségem!A kisfiam tavaly jún.-ban bepisilt 3-szor az óviban,én másnap orvoshoz vittem,a reggei vizeletét mellékelve.Az orvos egy gyórsteszttel megállapította fehérje vizelése van.Labor után a kórházba utaltak nagykanizsára,majd Pécsre.Mivel semmi más tünetünk nem volt,ednyt mellett hazaengedtek.Először 3.o,mikor hazaengedtek 2.1mg volt a feh. viz. mértéke.Decemberben 15.-én a jobb veséből biopsziával,szövetmintát vettek,ahol megállapítottákFSGS. nefrózis szindróma,coll.-ünk van.Az orvosokat teljesen meglepte az eredmény,hiszen a feh.viz 1.6-ra csökkent és semmiféle más tünet nem jelentkezett,sem magas vérnyomás,sem ödéma semmi.Azt mondták teljesen egyedi eset.Jelenleg Metypred 16mg.-ból 1-1-0.5,vm.Sandimmun Neoral 2db-ot szedünk és méég a mellékhatásokra gyógyszereket.A feh vizelés így sem csökkent.A cyklusporin egy hete keztük,a szteroid mellé.Félreértés ne essék,nem az orvosainkat akarom minősíteni,hisz minden tiszteletem az ővék.Egyszerűen arra vagyok kíváncsi,hátha máshol,egy másik orvos találkozott már ilyen esettel.Kérem,ha tudnak segítsenek tanácsukkal! Egy elkeseredett Anyuka:

        Dr. Molnár Anna válasza a Gyermek témában

        Kedves Édesanya! A nefrózis szinróma (melynek része a fehérje vizelés) kezelése meghatározott protokoll szerint történik. Kezdetben szteroid, majd szükség szerint egyéb immunszupresszív gyógyszerek alkalmazásával. Gyermeknefrológusok ezt követik, megnyugatásul írom, hogy gyermeke ugyanezt a kezelést kapná más kórházban is.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. január 18., 13:18; Megválaszolva: 2011. január 21., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: