• MMR oltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A következővel kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni: Édesapám 9 éve halt meg, autoimmun beteg volt, ezen belül tüdőfibrózisa. Tudom, hogy az autoimmun betegség nem öröklődik, esetleg a rá való hajlam. A kisfiamnál most esedékes a 15 hónapos MMR oltás, amelyről azt olvastam, hogy több esetben autoimmun betegség alakult ki utána a gyereknél. Az lenne a kérdésem, hogy van-e ennek köze az oltáshoz ill. a háttértörténet ismeretében jelent-e ez veszély a kisfiamra? Amennyiben igen, lehet kérni, hogy ne kapja meg az oltást? Üdvözlettel és köszönettel: Edina

        Dr. Szántó Antónia válasza a MMR oltás témában

        Kedves Edina, ez az oltás semmivel nem jelent több veszélyt az Ön kisfiára, mint bármelyik másik gyermekre. Nemhogy nem lehetséges, de egyenesen veszélyes lenne kihagyni ezt a védőoltást ilyen indokkal.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. január 17., 21:00; Megválaszolva: 2011. január 21., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: