• Fehér foltok a körmön, és fehér folyás gyermekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kislányomnak már évek óta fehér foltok vannak a körmén. Nem tudják megmondani az orvosok, hogy mitől, találgatnak, hogy vitaminhiány, vagy egyéb pl.cink, stb. hiány, de a vérképe normális. A másik probléma vel már kb. 2 éve tart. Fehér folyása van, Canesten+al kenegeti fürdés után, de nem múlik el. Még nem vittem el külön gyermeknőgyógyászhoz, mert fél tőle. Szeretném megtudni mi okozza ezeket a panaszokat nála és mit lehet tenni ellene. Köszönöm

        Dr. Balogh Andrea válasza a hüvelyfolyás tinikorban témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a vérkép az olyan nyomelem hiányokat, mint a cink nem mutatja ki. A körmön a fehér foltok calcium phosphoricum hiányra utalnak. Ezt úgynevezett Schüssler só formájában tudja pótolni, ebből a D6-os szer javasolt 3x1 tablettával, ez recept nélkül kapható a patikában. Ezt legalább 3 hónapig kell szedni mire javulás mutatkozik. A fehéres folyás nem biztos, hogy gombás fertőzés, lehet más kórokozó jele, de lehet a serdülőkorhoz hozzátartozó normális jelenség is. Azt javaslom keressenek fel egy lánykaszakrendelést, ahol külön a tinik számára van ilyen szakrendelés és az kíméletesebb, mivel lánykákkal foglalkoznak. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        Kérdés: 2011. január 08., 15:32; Megválaszolva: 2011. január 12., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: