• Mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5éves kisfiam fél év alatt másodszor lett rosszul úgy hogy 37,6 volt a láza és nem reagált sémire ha szóltunk hozzá csak nézet előre mozdulatlan majd egy pár percre ellilult a szája és az arca ,majd utána magához tért ,bekerült a kórházba és azt mondták mandulagyulladása van.Azt szeretném kérdezni hogy mitől van 37,6 láznál ,hogy magánkívül lesz és ellilul a szája és az arca,és mi a legjobb amit a szülő tehet abba pillanatba?

        Dr. Balogh Andrea válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező! Ha a kisfia nem tér ilyenkor magához, ha nem reagál semmire, akkor az lehet lázgörcs. A láz felszálló szakaszán szokott jelentkezni bár általában 4 végtagra kiterjedő rángatózással jár, de a görcs jelentkezhet ilyen furcsán is gyerekeknél. Azt javaslom feltétlenül keressenek meg egy gyermekideggyógyászt ezzel a problémával. Ilyen esetben ha tényleg lázgörcsről van szó Stezolid vagy más néven Diazepam Desitin rectiolat oldattal szoktuk ellátni a szülőt, ezt az oldatot a fenekébe kell juttatni a gyereknek és ez oldja ezt az állapotot. Ha ezt megtette a szülő, akkor mentőt kell hívni és úgy kórházba vinni a gyermeket, mivel ez a lázgörcs egy epilepsziához hasonló helyzettel jár és nem veszélytelen. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. december 30., 00:02; Megválaszolva: 2010. december 30., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: