• Elhúzódó légúti betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kislányom 13 hónapos, és 4 hete folyamatosan beteg, pedig még szopizik. Háromféle antibiotikumot kaptunk, Sumetrolimot, Supraxot és Sumamedet. Kis javulást tapasztaltunk pár napig a Sumamed után, de újra bepirosodott a torka (óvodás korú testvére valószínűleg mindig ráragaszt valamit, de több rágófoga is kijövőben van, az is probléma lehet). A gyerekorvosunk azt mondta, kapunk egy hét haladékot, hátha a sumamedből még felszívódik valami, mert ennyi antibiotikum után nem tud újabbat felírni. Nagyon szeretjük és bízunk az orvosunkban, de sajnálatos módon a homeopátiás gyógyszerekben nem bízik. A kérdésem az lenne, hogy nem csinálok-e bajt vele, ha az echinacea golyócskát adom neki, óvodáskorú gyerekemnek is segített az immunerősítésben. Nagyon félek, hogy 4 hét betegség után szövődmény alakul ki esetleg egy tüdőgyulladásban, van középfülgyulladásban. Válaszukat előre is megköszönve, tisztelettel.

        Dr. Balogh Andrea válasza a légúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Nem csinál gondot, nyugodtan adja a kicsinek az Echinaceat, sőt még Oscillococinummal is kiegészítheti. Mindazonáltal nem tudom volt e laborvizsgálat, röntgen stb. ami fontos lenne, hogy kiderítsék a betegség hátterében levő okot illetve a vérvizsgálat rámutatna arra, hogy mennyire kell aggódni, mekkora mértékű a fertőzés vagy pedig pl. visszatérő vírusos fertőzésekről van e szó. Ugyanakkor pl. a Broncho-Vaxom immunerősítő adható ilyen pici babáknak is nagyon jó tapasztalatok vannak vele, receptre írandó, így esetleg orvosának említse meg. Ez nem antibiotikum, tényleg jó készítmény. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. december 03., 13:57; Megválaszolva: 2010. december 06., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: