• Gyermekem vékony és kicsike!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem 7 éves 114 cm és 18,5 kg !Szerintem nagyon vékony és kicsike is ,a testvére lány és 26 hónappal kisebb és ugyanenyi cm és kg !Nagyon féltem ,elvittem a háziorvoshoz szinte kinevetett,háziorvosunk szerint ez normális nem minden gyerek nagy és megtermett ! Étkezése nem igazán nagy evő!A tesója annál inkább !Már ciki neki ,hogy mindenki ikreknek nézi Őket mert teljesen egyformák!Dr . Nő szerint vigyem valahová kivizsgálásra vagy meg nő Már nagyon aggódom érte mindig fehér sápadt !Kértem vérvételt a orvosunk szerint rendbe van !Most béres csepet adopk Neki és mindig kap valami vitamint c vagy marslakócskát !Kérem írja meg mit tegyek vagy ez teljesen normális csak Én aggódom túl a dolgokat! Köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a vékony alkat témában

        Kedves Kérdező! Valóban ahogy leírja a kisfia kis vékonyka és alacsony méretű. A fiúgyermekek 25%-a ilyen magas és ilyen súlyú ebben az életkorban, 75%-uk efelett van. Úgy gondolom, ha egy szülő aggódik, akkor valóban utána kell járni annak, hogy nincs e valami ok a háttérben amiért nem nő, hízik rendesen a gyermek és miért eszik keveset. Sokszor egy egyszerű vérvétellel ki lehet mutatni pl. hogy vashiányos a gyermek és ez okozza a dolgot. Én továbbmennék és ha ki lett zárva, hogy semmi gond nincs: nem vérszegény, nincs pl. lisztérzékenysége, stb. akkor elfogadnám, hogy Ő ilyen alkat, de addig nem. Javaslom menjenek utána a dolgoknak. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. november 03., 15:25; Megválaszolva: 2010. november 06., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: