• Gyermekem egészsége

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Minek a tünetei a száraz,váladék nélküli köhögési inger,ami többnyire éjszaka jelentkezik.De naponta is előfordul.Amikor rájön az inger akkor képes 15-percig is köhögni úgy,hogy nem szakad fel semmi,hanem a végén hányásig fajul a dolog.Más tünetek nem merültek fel.Nincs láz,orrfolyás,étvágytalanság,kedélyállapot romlás.A szobájában párásítót is használtunk próba képen,de eredménytelenül.Orvosi javaslatra adtunk neki prospant,,claritin,robitussin vény nélkül kapható gyógyszereket.

        Dr. Balogh Andrea válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! A száraz köhögés gyakran fordul elő vírusos légcső- illetve hörgőgyulladásban, száraz levegőjű helységben. Javaslom adjanak a gyermeknek Sinecod szirupot ez vényköteles, nagyon sok folyadékot fogyasszon a kislány és párásítsanak amennyire csak lehet. Ha aSinecod önmagában nem elég Spiropenttel ki lehet egészíteni, mely szintén vényköteles gyógyszer. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. október 24., 07:29; Megválaszolva: 2010. október 25., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: