• Bronchitis kisgyereknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 4,5 éves. 1 éves kora óta igen gyakran obstruktív bronchitise van. 2-szer már kórházban is voltunk. Allergia vizsgálata negatív volt. Próbálkoztunk már homeopátiától elkezdve immunerősítésig ( Orthomol immun junior )mindennel. Most 1 hete az orvosunk állandó szedésre Singulair mini nevű gyógyszert ajánlott, amit el is kezdtünk használni. Utánaolvastam a gyógyszer leírásának, és kicsit megijedtem, mert azt írják róla, hogy asztmás betegségre ajánlják, és számomra soknak tűntek a mellékhatások is. Az egyik kérdésem az lenne, hogy az állandó szedés az ca. mennyi ideig tarthat, és kell e tartani hosszabb távon mellékhatásoktól? A másik kérdésem, hogy kialakulhat e még kisfiamnál asztma? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel,Margaréta

        Dr. Balogh Andrea válasza a légzőszervi betegség témában

        Kedves Kérdező! A Singulair valóban asztma elleni gyógyszer. Mielőtt felírjuk részletes kivizsgálás szükséges, keresni kell az állandó befulladások okát, mely számos ok lehet. A Singulairt ugyanakkor gyermektüdőgyógyász szakorvos javaslatára írja fel a házi gyermekorvos, ha a háziorvosuknak van tüdőgyógyász szakvizsgája akkor nem probléma, ha nincs javaslom előtte menjenek el egy gyermekpulmonológia szakrendelésre egy kivizsgálásra. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. október 05., 13:48; Megválaszolva: 2010. október 06., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó