• Bevizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kis fiam játék közben be pisil el feletkezik róla és ha megkérdezem,hogy nem kell pisilni azt mondja nem és rá pár percre be pisil.Tisztelt doktornő kérem segitsen mit csináljak mert a gyermek orvosa azt mondja,hogy semmit,engem is meg a kisfiamat is zavarja.Nem bántjuk érte,de most már ött is nagyon zavarja. Elöre is köszönöm

        Dr. Balogh Andrea válasza a bepisilés témában

        Kedves Kérdező! 5 éves kor felett érdemes kivizsgálni, hogy nem áll e a dolog hátterében szervi elváltozás. Bár ahogy írja valószínűleg csak elmerül a kisfiú a játékban és ez okozza a gondot, de javaslom mutassák meg gyermeknephrologia szakrendelésen a kisfiút. A másik amit tudok javasolni, hogy érdemes a kisfiút többször kivinni a mosdóba akkor is ha pillanatnyilag úgy érzi, hogy nem kell pisilnie. Így rögzülhet benne, hogy kimegy a mosdóba stb. A következő ami eszembe jutott, hogy érdemes hólyagtornát végeznie a kisfiúnak. Ez azt jelenti, hogy amikor elkezd pisilni hirtelen hagyja abba a pisilést pár másodpercig, mondjuk számoljon el 10-ig, majd ismét folytassa a pisilést, majd ismét álljon meg pár másodpercig. Ezzel a húgyhólyag kapacitását növelheti. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        Kérdés: 2010. október 02., 18:43; Megválaszolva: 2010. október 04., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: