• Szobatisztaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan dologban kérném a segítségét,hogy a kislányom most 2 és fél éves,kb. 3 hónapja nincsen gondunk a bepisiléssel,3 nap alatt szokott le a pelenkáról. Az is teljesen mindegy,hogy bili vagy WC,csak a kakilás nem megy. Vagyis megy,de csak a bugyiba hajlandó kakilni. Pelenkát sem kér, bilit és WC-t sem hajlandó használni! Elbújik és állva kakil. Azután szól,hogy cseréljük ki a bugyit! Ha lehúzom a WC-ben,nem okoz problémát elköszönni tőle,ezért nem tudom,hogy mi lehet az oka,hogy nem akarja használni a WC-t vagy a bilit!

        Dr. Balogh Andrea válasza a szobatisztaság témában

        Kedves Kérdező! Úgy gondolom, hogy az okozza a kicsinek a gondot, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy a széklet őbelőle távozik, ez sok kisgyermeknek okoz gondot. Mikor már a pelenkában látja az nem probléma az a gond, mikor látja, hogy őbelőle jön ki. Játékboltban lehet kapni olyan kinyomós, formás gyurmajátékot, ami erre vezeti rá a gyermeket, az elengedés folyamatára, ezzel megkönnyíthető ez a folyamat, illetve érdemes neki mondani, hogy ez egy természetes folyamat nem betegség, nem baj következménye. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. szeptember 28., 18:56; Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: