• Megoldás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,Doktorúr!!Kisfiam 4 éves lesz év végén.Januárban kezdtük az ovodát,de 1 hétnél hosszabb időt ne volt fiam ovodába,mindig lebetegedett:arcüreg gyulladás,közép fül gyulladás,tüszős mandula vagy tüdő gyulladás.E hármas kórkép végig kisért áprilisig,amikor aztán kivették gyermekem orr manduláját és felszúrták a fülét,melyen már akkor hallás csökkenés volt a sok gyulladástól.Most ismét elkezdtük az óvodát és 3 nap után ismét orrfolyással és köhögve jött haza.Orvosunknál járva ismét arcüreg gyulladást és nagyon csúnya dobhártyákat talált.Azt tanácsolta hogy a gyerek ne járjon óvodába,mert az Ő egészsége az első.Én már csak azt kérdezném hogy ilyenkor mit tehetek? Hisz gyermekem január óta több antibiotikumot szedett mint én 34 évesen egész életemben.Kapott immun erősítőket,rengeteg vitamint és úgy mond semmi eredmény.Félünk hogy hallása maradandóan károsodni fog.Mit tegyek? Hogyan oldjam meg hogy neki a legobb legyen? Van erre esély hogy itthon maradhatok vele?Kapok valami támogatást erre?Várom válaszát,köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a immunerősítés témában

        Kedves Kérdező! Azt javaslom menjenek el fülészetre, immunológiára kivizsgálásra, ahol a tartós betegségre hivatkozva emelt összegű családi pótlékot kaphatnak illetve egyéb juttatásokat. Ennek a módját ott a szakrendelőben tudják megmondani. Nem tudom kapott e a kicsi Broncho-Vaxomot vagy Ribomunylt, ha nem mindenképpen javaslom a kipróbálását, illetve többféle immun- erősítő módszer is létezik: Echinacea, Engystol szedése felváltva. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. szeptember 18., 20:26; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: