• Kisfiam hasfájása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Fiam 21 hónapos, 2,5 hete náthás volt, több mint másfél hétig húzódott nála. Folymatosan szívtuk az orrát, hogy a váladék ne tapadjon le. Miután meggyógyult, rá 2 napra, elkezdett fájni a hasa, sírt, leguggolt, összegörnyedt és ment a hasa, ami robbanásszerűen jött ki belőle, illetve rendkívül bűzös volt. Mivel nem szűntek meg a tünetek, ráadásul még 39 fokos láza is volt mellé, alig evett, elmentünk az ügyeletre, ahol vért vettek tőle, illetve hasi ultrahangozták. Az ultrahang rendben volt, a vérében a CRP érték 43 volt, így azt mondták, hogy valószínüleg vírusos hasmenése van. Nem kapott rá semmilyen gyógyszert, a hasfogót tiltották, normafloret javasoltak, illetve sodioralt az ionok miatt. A láza már 2 napja elmúlt, másfél napja nem volt széklete, tehát hasmenése sincs. Ez így mind rendjén?, ami viszont nagyon aggaszt, hogy azóta is vannak hasgörcsei. Ugyan úgy leuggol, sír, összegörnyed, van amikor távozik gáz belőle, van amikor nem. Ez napi 4-5* előfordul. Ez még a vírus hatása lehet? vagy esetleg bélcsavarodás? mit tehetnék? Nagyon köszönöm előre is a válaszukat Aggódó Anyuka

        Dr. Molnár Anna válasza a hasmenés témában

        Kedves Édesanya! A gyermekénél tapasztalt panaszok és társuló laboratóriumi eltérés valóban fertőzéses eredetű hasmenésre utal. A fertőzés lecsengésekor még előfordulhat fokozott gázképződés, fokozott bélmozgás (ez vongálhatja a hasban lévő gyulladt nyirokcsomókat), amik görcsös hasi panaszok formájában jelentkezhetnek. Fontos tejmentes! diéta tartása és a diéta elhagyásának fokozatossága, továbbra is adjon a gyermekének probiotikumot, esetleg szélhajtó (Espumisan) cseppeket!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 09:15; Megválaszolva: 2010. szeptember 26., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: