• Gyermek vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! kérdésem, hogy a 9 éves kislányom vérnyomása 115/75 otthoni vérnyomásmérőn, ehhez 133cm és 45 kg testsúly tartozik. Kérem irja meg, hogy ez súlyos túlsúly-e és a vérnyomás értéke magas-e? köszönöm .

        Dr. Molnár Anna válasza a vérnyomás témában

        Kedves Szülő! A megadott paraméterek alapján az Ön kislányának a testsúlya a hasonló életkorú lányok csoportjában „felső ” értéknek felel meg, túlsúlyos, de nem extrém módon. Vérnyomás értéke (természetesen egyszeri vérnyomásmérésből nem lehet következtetést levonni!) az átlaghoz képest szintén magasnak számít. Javaslom, keressen fel egy gyermekendokrinológia szakrendelést!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 22., 18:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 11:18

        Tudjon meg többet: vérnyomás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mostanába nem tudok aludni, egyszerűen nem vagyok álmos, folyamatosan éhes vagyok és rengeteget eszek. Ezzel az életmóddal se fizikailag sem pedig mentálisan nem tudok elég teljesítményt nyujtani, tehát napközbe fáradt vagyok, néha az agyam is...
        Angliaban elunk, van ket kisfiuknk.(4es fel, 2es fel evesek)Tavaly a nagyobbik fiam kapott vedooltast infulenza ellen, utana 3 honapig beteg volt. (orra folyt, laz, kohoges...stb)Iden a kissebbiknek adtak, azota beteg. (eloszor laz, orra folyik, kohog) Senki...
        Tisztelt Doktornő! 7 hetes kislányomnál 1 héttel ezelőtt egy enyhe hasmenés kezdődött, ami ki is csípte a fenekét rendesen, napi 5-6 kaki volt, de eléggé vizes es nagyon fájt a pocija, puffadt, nagyon szeles volt! Ez nem társult se lázzal, se...
        Jonapot doktor no/ur.Elorre is elnezest az ekezetek hianya miatt.13 eves lany vagyok hetek ota faj a hasam a gyomrom.Nem folyamatosan.Elmulik par napra es vissza jon.Vagy alhasi vagy gyomor fajdalom.Penteken egy csomot fedeztem fel a nyakamnal.Mi lehet...
        Kedves doktornő! 3hónapos kislányom székletében napi szinten tűhegynyi kis vér van.Napi 4-5 kakis pelus van ami hígabb és álltalában 1 pelusba van az a picike pontnyi vér.(ha valaki nem nézi meg jól a pelust észre se veszi)Csak anyatejet...
        Kedves Andrea! Kislányom 3 hónapos és 2 hete tűhegynyi kis vért vettem észre a székletében.A háziorvos annyit mondott telefonban, hogy hagyjam el a tejtermékeket mert arra érzékeny a baba.Csak anyatejet edzik, mosolygós jókedvű.Napi 4-5 kakis...
        Tiszteletem! Kislányomnak vérvételi eredménye aggaszt!(a nagyobbik lányom vasszegény ezért küldték el)amik eltérnek: HTC hematokrit 35.1 ref ért. 37-45 PLT thrombocyta szám 503 ref.ért.140-500 Vércukor piros 3.86 ref.ért.4.2-6.1 Kreatinin...
        A medencecsontom fölött jobb oldalt fáj az oldalam. A fájdalom elég hirtelen jött, kb egy napja. A fájdalmat leginkább akkor érzem amikor fölállok és elkezdek járni/mozogni vagy edzésen. A választ előre köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr, Két fiúgyermekem fejlődésének ütemének megítélésében keresem meg Önt, szíves véleményét kérve. Kisebbik fiúgyerekem 2004. januári születésű, 2013. júniusában 26 kilogrammnak mérték alsónadrágban, 131 cm magas...
        Kislányom 1 hónapos. 33-ik hétre született 45 cm-el és 2260 grammal.Szerencsére minden rendben volt vele így 2 hét kórházi tartózkodás után hazahozhattuk. Szépen eszik, súlya is gyarapszik, most 2900 gr.Kb. 1 hete nagyon kínlódik,...
        Két ellentétes lelettel, helicobakter UBT pozitív és helicobakter székletvizsgálat antigén negativ eredményekkel de tünetmentes 10 éves gyerek esetében mit javasol? Nem lehet nagyobb baj ha antibiotikum kezelést adunk probiotikummal kiegészítve?...
        Tisztelt Doktornő! 2 éves kisfiam kb 10 napja elkapta a coxsackie vírust. Orvosi kezelést kapott. Most én is elkaptam tőle, és sajnos nem csak a tenyeremen, talpamon és szájüregben, de a mellbimbóimon is van. Kisfiam még cicizik, úgy gondolom az...
        Kisfiamnak mostanában elég gyakori az orrvérzése a vérnyomása általában 135/80 körüli volt.Ő 11 éves. Fül-orr-gége rendelésen eltérés nem volt. Labor eredményei a következők: fehérvérsejt:6,9 neutrocyta: 65,9% lymphocyta:24,5%...
        Tisztelt Dr.úr/nő! Fiam nyelőcső gyulladásra zantac tablettát szed. Érdeklődnék hogy meglehet-e próbálni neki a salvus vizet a gyógyszer helyett... Válaszát előre is köszönöm! Berni
        Szép Napot!Egy nagyon nagyon fontos kérdésem lenne önhöz,kislányom 4 éves és a jobb veséjén találtak egy 41.35mm-es cystát,amit eddig nem talaltak sehol,mi okozza és mit tegyek és hová forduljak,milyen szakértőhöz vele? ELŐRE IS...
        Tisztelt doktor Nő/Úr! Kislányomon (8éves) szeptember 26-án este fürdetéskor apró pöttyöket vettem észre a törzse bal és jobb oldalán.Gyanús lett és másnap elvittem az ügyeletre. Ott azt mondta az orvos hogy bárányhimlős. (De láza nem...
        10 éves gyermeken véletlenül diagnosztizált helicobacter pylori fertőzés esetén, tünetmentes állapotban mi a teendő?
        Üdvozlom.Kb3-hete a kisfiam laban lett egy bub annak a kozepebe egy ponttal,fajt neki es nem tudodd raallni.Elvittuk orvoshoz aki Wartner cseppet adott higy 4-napig cseppegtessuk a bubra.Most telt le a 4.nap es mist feher neki es fekete pont van a kizepen de...
        Kisláyom vérképében a Haemaglobin értéke 119 g/l és a throbocyta. 455 10^3/mm3. Ezek estek határrtéken kívül. Kell e szedni valamilyen készítményt vagy szükséges e tovbbi vizsgálat. Kislányomnak vitiigoja és ekcémája is van. Lehete e...
        Tisztelt Dr nő/úr 7éves kislányomon csütörtökön vettük észre,hogy nagyon büdös az izzadsága a hóna alatt.A lábának eddig is erős szaga volt.Gyogyszert nem szed.Ön szerint mitől lehet,ez súlyos problémára is utalhat?köszönöm