• Gyermek vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! kérdésem, hogy a 9 éves kislányom vérnyomása 115/75 otthoni vérnyomásmérőn, ehhez 133cm és 45 kg testsúly tartozik. Kérem irja meg, hogy ez súlyos túlsúly-e és a vérnyomás értéke magas-e? köszönöm .

        Dr. Molnár Anna válasza a vérnyomás témában

        Kedves Szülő! A megadott paraméterek alapján az Ön kislányának a testsúlya a hasonló életkorú lányok csoportjában „felső ” értéknek felel meg, túlsúlyos, de nem extrém módon. Vérnyomás értéke (természetesen egyszeri vérnyomásmérésből nem lehet következtetést levonni!) az átlaghoz képest szintén magasnak számít. Javaslom, keressen fel egy gyermekendokrinológia szakrendelést!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 22., 18:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 11:18

        Tudjon meg többet: vérnyomás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő vagy Úr. Segitségét szeretném kérni. A 2,5 éves kisfiamnál találtam a nyakán megnagyobbodot nyirok csomót kb. mogyoró nagyságu, ráadásul mindig izzad éjszaka. Nem tudom mikor jelentkeztek de mult héten vasárnap vedtem...
        Jó napot! A kerdésem az lenne hogy 3honapos kislanyomnak 2honapja könyezik az egyik szeme eleinte még kifolyt az arcára de mára meg csak egy kis tocsa van voltunk házi orvosnál ő adot rá cyloxan szemcseppet de nem használ,most kaptunk floxal...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam szeptemberben lesz 3 éves!Már egy ideje eléggé székrekedéses így nemrég volt egy allergia és egy pajzsmirígy vizsgálata!A pajzsmirígyet azért is szerettük volna megnézetni,mert férjemet is kezelik 20 éves kora...
        Üdv! Rengeteg orvosnál, kórházban jártunk de konkrét választ senki se tudott adni, volt olyan orvos aki aztmondta hogy ez súlyos betegség lehet volt aki aztmondta hogy semmi betegségem nincs elfog múlni. Na szóval arról van szó hogy néha ha...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődni, szeretnék, hogy normális dolog-e ha egy két és féléves kisgyermek nem beszél rendesen, vagyis kimond szavakat, azt se túl sokat. viszont összefüggő pár szóból álló mondatot nem mond, saját szavai...
        A segitseget szeretnem kerni a baratnom neveben irok aki Angliaban él a kislanya 13 hónapos miota szilardat eszik a pici fajdalmai vannak minden egyes kakilaskor pedig a szeklet nem szaraz kemeny hanem normalis felpuha mint az en lanyome es tegnap mar...
        Tisztelt Doktornő! A következő kérdésem lenne kisfiam 5 éves és pontszerű bevérzések alakultak ki a karján és a lábán ez mitől lehet mi az oka?
        Tisztelt Doktornő! 3,5 éves kislányunk születése óta minden éjszaka izzad, illetve jellemzően a délutáni alvása során is megizzad. Kizárólag a fején izzad, mindkét odlalon, tehát nem csak ott ahol a párnával érintkezik a feje....
        Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy gyermekem nagyon sűrűn beteg, átlagosan a téli időszakban 2-3 hetente. Többnyire orrfolyás, megfázás jellegű tünetek, de előfordul láz is, ami mindig nagyon magas. Járunk...
        Kedves doktornő ! Nagyon fájdalmas napokon megyünk keresztül feleségemmel,03.23-án reggel 09:00 kor megszületett kisfiunk Máté 32. hétre született meg 1810 gramm-al és 43 cm el .Spontán szüléssel jött a világra és egyből észrevették hogy...
        Tisztelt Dr Nő! Szeretném kifejteni a kérdésem ,lehet picit hosszú lesz ezért elnézést.Van egy 22-hónapos kislányom.És van egy autista 19éves öcsém.A félelmem az hogy Nehogy a kislányom is autista. Szeretném kikérni a véleményét mit...
        Tisztelt szakértő. A 6,5 éves kislányom múlt hét hétfőtől szombatig antibiotikumot szedett,az aktil duot,napi 2x5 ml-t,valamint napi 1 normaflort adtam neki.A 2.3.napon laza széklete lett tőle de nem volt hasmenéses és csak napi 1 széklete volt...
        tisztel doktor ur. a következő problémával fordulok onhoz. csütörtökön delelott b. 45 percet voltunk a szomszedban 6 honapos kislanyommal.pentek delelott szolt a szomszed hogy a 3 eves kislanya baranyhimlos lett.erdeklodni szeretnek hogy mennyi...
        Üdvözlöm! Kislányom 10 hónapos és ekcémás. kb. 2 és fél hónapja kezdődött. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott és jelenleg is szoptatom. Voltunk bőrgyógyásznál, aki megállapította, hogy ekcémája van, kaptunk rá kenőcsöt...
        Az lenne a baj hogy a Levoxa 250 MG filmtabletta le írásában az áll hogy,,Ezt a gyógyszert tilos gyermekeknek és serdülőknek adni. És akkor érdekelne,hogy lenne e bármi bajom? A második tablettát be vettem,mikor bele gondoltam hogy el olvasom a...
        Tisztelt Doktornő ! Helyes dolog- e egy három hónapos csecsemőnek ,ha szomjas cukros vizet adni. Üdvözlettel Szücs András
        Tisztelt weborvos! Azzal a kérdéssel fordulnák magához hogy 14 éves korban a 100körüli (90-115) pulzus normálisnak mondható-e? Rosszullétem sosem szokott lenni egyedül nyáron voltam rosszul 2x (heves szivdobogás, alacsony vércukor) ezt az orvos...
        Üdvözlöm, Már jó egy hete kaptam el ezt a mononucleosis nevezetű betegséget. Tüneteim voltak: torokfájdalom, láz, a nyirokcsomóim meg voltak dagadva a mandulámmal együtt. Nyelni alig tudtam de inni mindenképp igyekeztem és összejött nagy...
        Tisztelt doktor nő!az lenne a kérdésem 42-évesen válaltunk babát most 15-honapos.egy honapja tanult meg menni azota sajnos 4-5ször hanyatt esett a járo lapon..beverte a fejét.nem tapasztaltam azt amit ilyenkor nézni kell pl:aluszékonyság...
        Tisztelet Doktor Úr kisfiamnak egy hete allergiás tünetei jelentek meg. Eper eves után vagy uj tapszer kipróbálása utan. Kapta az antihisztamint. Nem javult napok alatt seM.lM.latta két orvos. A csalánkiütésbol teljes felületén voltak a foltok....