• Nyiroksomó duzzanat gyermekemnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy 1 éves kislányomnak a bal hónaaljában meguzzadt a nyirokcsomója. Valószínű, hogy a melkasán lévő csípés miatt. Persze voltunk orvosnál. Volt vérvételünk ami negatív lett. Ultrahang, röntgen,ez is mind negatív lett. Most véreredményt várunk vissza, vírus, és baktérium tenyészetről. Klacidot kapott kicsit össze húzódott, de miután vége lett a kúrának ismét nőtt picit. 2 hónapja tart . Sehol máshol máshol nincs duzzanata, csak a bal hónaaljában. Kérdésem az lenne, hogy háziorvosunk említette a műtét lehetőségét is.Ami nagyon megrémitett!!!! Ha esetleg semmi nem használ majd akkor feltélenül szükséges a műtét? Vagy lehet-e elodázni amig idősebb nem lesz?? A nyirokcsomó elmozdítható nem fáj neki ha hozzá érek. Étvágya nagyon jó.Jól érzi magát, jó alvó baba. Köszönettel!!!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Aggodalomra semmi ok. A nyirokcsomó műtéti eltávolítását gyermek haematológiai szakrendelés javasolja. A kivizsgálás komplett. Nincs eltérés, így indokát sem látom a műtétnek. Az összes lelet birtokában történjen gyermek haematológiai szakvizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 19., 08:02; Megválaszolva: 2010. július 19., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: