• Kisgyermek buksija

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hónapos a kisfiam. Ha a fejecskéjét hátulról nézem vagy tapintom, úgy, hogy egy-egy tenyeremet a kis fejére teszem ( úgy,mintha jobb és bal oldalra tenném a kezem)akkor azt lehet látni és érezni, hogy az egyik oldal, a jobb oldal domborúbb, nagyobb. Nem szimmetrikus egyáltalán a két oldala. Amikor megszületett is ilyen volt a fejformája, azóta, vele arányosan nőt, de az asszimetriát megtartotta. Lehet ennek valamilyen negatív következménye, szükséges valamire figyeljek? A védőnő szerint azért ilyen, mert a méhemben így feküdt és megnyomódott. A gyermekorvos nem mondta, hogy ez d vitamin hiány lenne. D vitamiant időnként kap nyáron is, naponta iszik még bébitápszertejet. Köszönöm szépen a segítséget!

        Dr. Balogh Andrea válasza a koponya témában

        Kedves Kérdező! A koponya alakja, aszimetriája akkor lényeges, ha a varratok összecsontosodása idő előtt jön létre (bőven 1 éves kor előtt) és az agy nem tud megfelelően fejlődni. Ahogy írja ez kisfiánál nem áll fenn, így aggodalomra nincs ok. Sok esetben a kissé aszimmetrikus fejformát a gyermek valakitől örökli: szülők, nagyszülők stb. és semmi eltérésre nem utal. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. június 30., 13:41; Megválaszolva: 2010. július 02., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: